Health & Beauty

Mos i mbani kurrë veshur këto lloj reçipetash, sipas mjekëve!

Nëse do të vishni apo jo reçipeta varet tërësisht nga ju, trupi juaj, gjoksi dhe zgjedhjet tuaja. Por nëse vishni një palë të tilla, ato duhet të jetë mbështetëse dhe të përshtatshme dhe shumica nuk janë. Gjinjtë janë të rëndë dhe lëvizin shumë deri në pothuajse 20 cm gjatë stërvitjes dhe veshja e reçipetave mund të ndihmojë me dhimbjet në pjesën e sipërme të shpinës, qafës dhe gjoksit.

Një në pesë persona raportojnë se gjoksi i tyre është një pengesë për të ushtruar, dhe ky numër është më i lartë tek vajzat adoleshente të moshës 11-18 vjeç. Më shumë edukimi i gjirit mund të ndihmojë, veçanërisht rreth veshjes së një sytjena sportive të përshtatshme. Nuk ka asnjë standardizim në përmasat e reçipetave.

Një numër 36 në një palë reçipeta mund të mos jetë e njëjtë me një 36 në një stil tjetër, madje edhe nga i njëjti prodhues. Dhe shumica prej nesh nuk e kuptojnë se çfarë do të thotë madje kombinimi i shkronjave dhe numrave.

Nëse reçipetat tuaja përshtaten mirë, brezi i poshtëm është i rehatshëm (mund të fusni një gisht poshtë tij rehat, por jo shumë më tepër) dhe brezi është paralel gjatë gjithë rrugës, kështu që nuk ngrihet lart në pjesën e pasme.

Rripat duhet të jenë të rregullueshëm dhe të vendosur në mënyrë që të mos rrëshqasin dhe as të jenë shumë të ngushtë dhe të gërmojnë. Gjinjtë duhet të mbushin kupat në mënyrë që të mos ketë boshllëqe apo rrudha në to dhe gjoksi të mos derdhet sipër. Qendra e reçipetave midis dy kupave duhet të ulet e sheshtë kundër gjoksit.

Me reçipetat sportive, një dekolte më e lartë do të japë më shumë mbështetje. Shumica prej nesh do të bënin pak shëtitje me një palë këpucë të reja përpara se t’i blinin për të parë nëse ato përshtaten. Pra, kur blini reçipeta sportive, bëni disa kërcime në dhomën e zhveshjes dhe shikoni se si ndiheni.