Botë e Çuditshme Tech

Mund të mbështillet rreth kyçit tuaj, koncepti i ekranit të telefonit të përkulshëm…

Marka në pronësi të Lenovo ka krijuar një ekran konceptual të telefonit që mund të mbështillet rreth kyçit të dorës. Pajisja është projektuar për të shfaqur mundësitë e ardhshme të telefonit të lejuara nga një ekran fleksibël. Kompania thotë se ekrani mund të përkulet dhe të formohet në forma të ndryshme në varësi të asaj që dëshironi.

Kur shtrihet i sheshtë, ekrani i tij 6,9 inç mund të përdoret njësoj si një telefon standard me një përvojë të plotë Android. Nga atje, ai mund të rregullohet në mënyra të ndryshme qëndrimi. Në pozicionin e drejtë, për shembull, ai ofron një formë më kompakte të Android-it të plotë pasi funksionon në një ekran 4.6 inç. Motorola parashikon njerëzit që përdorin pajisjen për video thirrje në pozicionin e drejtë. Përndryshe, Motorola thotë se mund ta mbështillni pajisjen rreth kyçit të dorës për të imituar përvojën e ekranit të kapakut të Razr Plus.

Motorola nuk është e para që zbulon një telefon konceptual të përkulshëm ose fleksibël. Ideja e ekraneve të përkulshëm ka ekzistuar që në vitet 1960, kur u shfaqën grupet e para fleksibël të qelizave diellore. Kompanitë e mëdha telefonike si Samsung, OnePlus, Oppo dhe Motorola dëshmojnë se mund të lëshojnë me sukses produkte të lëmuara të telefonave të palosshme.