Health & Beauty Lifestyle

Mund të palestroheni pas një nate me alkool?! Zbuloni çfarë thonë studimet…

Le të themi se keni pirë një pije të shpejtë pas punës dhe po mendoni të shkoni në palestër. Ose, ndoshta keni pasur një natë të gjatë, por dëshironi të vazhdoni me regjimin tuaj të fitnesit mëngjesin e ardhshëm. Në përgjithësi, nuk është një ide e mirë të pini alkool para stërvitjes.

Edhe një sasi e vogël alkooli mund të ndikojë në koordinimin, ekuilibrin dhe ndërgjegjësimin tuaj hapësinor. Kjo do të thotë se do të kishit shumë më shumë gjasa të pengoheni, të bini peshë ose të lëndoheni në ndonjë mënyrë tjetër. Është më mirë të prisni derisa të jeni plotësisht të kthjellët përpara se të ushtroheni.

Për sa i përket performancës aktuale, pirja e një ose dy pijeve alkoolike ka vetëm një efekt të vogël në gjëra të tilla si shpejtësia ose forca. Sigurisht, sa më shumë të pini, aq më keq përkeqësohet performanca juaj sportive.

Nëse keni konsumuar shumë alkool një natë më parë, mund të jeni ende nën ndikim, ndaj nuk këshillohen seancat ushtrimore në këtë rast. Në të vërtetë, mund të jetë e rrezikshme të stërvitesh, veçanërisht për shkak të rreziqeve që lidhen me aritmitë e zemrës. Jepini edhe 24 orë të tjera dhe do të jeni mirë. Nëse keni pirë vetëm disa birra një natë më parë, një stërvitje e lehtë në mëngjes duhet të jetë absolutisht e mirë.