Auto & Moto

Ndaloni menjëherë makinën nëse ju ndizet kjo dritë!

Një shofer i mirë duhet të jetë në gjendje të marrë parasysh të gjitha sinjalet e mundshme që jep makina e tij, për të evituar problemet e mundshme që mund të ndodhin. Nëse ndizet një dritë e verdhë ose portokalli në simbolet e ekranit, ekziston një problem dhe duhet të ecni me kujdes.

Megjithatë, varet se cili është problemi. Për shembull, një paralajmërim për një nivel të ulët të vajit, ftohësit ose ngarkimit të baterisë është tashmë një problem që nuk duhet nënvlerësuar. Por, çfarë ndodh kur ndizet një dritë e kuqe? Kjo mund të jetë problem serioz që ju kërkohet të ndaloni menjëherë makinën dhe të fikni motorin.

Ajo çfarë duhet të keni parasysh është të dini funksionin e të gjitha simboleve në ekranin e makinës tuaj dhe të merrni parasysh kur ndizen në të verdhë dhe të kuqe. Megjithatë, jo të gjitha makinat kanë një funksion për të paralajmëruar për një shërbim të ardhshëm dhe shoferi duhet ta monitorojë vetë atë.