Health & Beauty Lifestyle

Në këtë sezon dimëror do të keni nevojë për këto këshilla në lidhje me hidratimin e lëkurës suaj!

Efektet e valëve të ftohta në shëndetin dhe lëkurën tonë janë të dyja të pakëndshme. Meqenëse lëkura jonë thahet më shpejt në dimër sesa në verë, kujdesi i lëkurës në dimër është i ndryshëm nga kujdesi i lëkurës së verës në atë që vendos një theks të veçantë në hidratimin e lëkurës sonë në mënyrë që ajo të ruajë lagështinë. Në dimër, ekspozimi ndaj ajrit të nxehtë nga ngrohësit dhe ventilatorët dëmton lëkurën dhe nivelet më të ulëta të lagështisë në ajër mund të rezultojnë në lëkurë të shtrënguar dhe të thatë. Lëkura juaj mund të krijojë më shumë yndyrë kur ekspozohet shpesh. Ju mund të parandaloni problemet e lëkurës duke bërë disa ndryshime të vogla në rutinën tuaj të përditshme, siç janë ato të renditura më poshtë.

1. Përdorimi i pastruesve hidratues të fytyrës

Për të pastruar dhe rifreskuar lëkurën pa e lënë të thatë duhet të përdoren pastrues hidratues. Preferohen surfaktantë të butë si glukozidi Decil, Betaina Coco, Acidi Myristik, etj, që pastron lëkurën pa e tharë atë dhe e lë atë të ndjehet elastike, e lëmuar dhe e butë.

2. Shtimi i serumit të acidit hialuronik për lagështi të shtuar

Një shërbim për lëkurën e hidratuar dhe të butë si mëndafsh është serumi i acidit hialuronik. Zvogëlimi i linjave të holla të thata dhe hidratimi me shumë nivele janë dy avantazhe të serumit të acidit hialuronik që e bëjnë këtë produkt të domosdoshëm për kujdesin e lëkurës. Ne ju këshillojmë të kërkoni për formulime që përmbajnë acid hialuronik të fragmentuar, i cili është më efikas dhe ka depërtim më të lartë në lëkurë. Është ideale të përdorni një hidratues dhe një krem dielli me spektër të gjerë gjatë ditës pas përdorimit të këtyre serumeve.

3. Përdorimi i një hidratuesi me bazë zbutëse në vend të një xhel ose me bazë uji

Në varësi të llojit dhe gjendjes së lëkurës suaj, një hidratues me bazë zbutëse me përbërës si squalane, avokado, vajra bajame etj. mund të jetë më komod për t’u përdorur gjatë dimrit. Këto substanca kundërshtojnë efektet e tharjes së dimrit. Këshillohet që të përdorni kremra dhe pomada më të rënda me bazë vaji sesa kremra më të hollë me bazë uji. Kjo ndodh në mënyrë që efektet hidratuese të produkteve me përmbajtje të lartë uji të mohohen nga avullimi natyral i ujit. Prandaj, efektet hidratuese nga hidratuesit e rëndë janë të fuqishëm dhe afatgjatë.

4. Përdorni vazhdimisht krem kundër diellit

Në dimër, nuk mund të shmangni rrezet UV. Një SPF me spektër të gjerë mbron lëkurën nga thatësia, përveç që vepron si një pengesë kundër këtyre rrezeve të dëmshme të djegies dhe plakjes. Thatësia dhe ajri i ftohtë i dimrit e bëjnë lëkurën më të prirur ndaj infeksioneve, rrudhave dhe plasaritjeve. Përdorimi i kremit kundër diellit ruan ekuilibrin e lagështisë së lëkurës. Për t’u mbrojtur më tej nga efektet e dëmshme të grimcave mikro ndotjeje, duhet kërkuar krem kundër diellit me teknologji kundër ndotjes.

5. Përdorimi i një eksfoliant të butë

Për të arritur lëkurë të pastër dhe të shëndetshme, eksfolimi është një hap vendimtar. Megjithatë, në dimër, këshillohet përdorimi i një eksfoliant të lehtë për të parandaluar skuqjen, lëkurën dhe djegien në lëkurën tashmë të thatë.

6. Mbani parasysh buzët tuaja

Ju duhet të hidratoni buzët tuaja në dimër për të parandaluar tharjen më të shpejtë të tyre. Sigurohuni që të përfshini gjithmonë vajra buzësh ose shkëlqim në arsenalin tuaj të kujdesit të lëkurës dimërore për buzë të buta dhe të zhdërvjellta. Kërkoni produkte buzësh që ofrojnë gjithashtu mbrojtje nga dielli.

7. Ushqyerja e lëkurës me gjalpë trupi

Një locion bazë nuk mjafton për ta mbajtur lëkurën të zhdërvjellët gjatë dimrave jashtëzakonisht të vështirë; në vend të kësaj, ne kemi nevojë për një gjalpë të pasur për trupin. Sepse parandalon rrudhat dhe linjat e holla, si dhe zbut dhe qetëson zonat e thata.