Botë e Çuditshme

Në këtë vend burrat përjetojnë dhimbjet menstruale!

Disa punonjës meshkuj japonezë zyre në një kompani telekomunikacioni në Tokio patën mundësinë e rrallë të ndjenin dhimbje menstruale, duke përdorur një pajisje që simulon ndjesinë.

Disa punonjës të Grupit EXEO ishin mjaft të guximshëm për të provuar “Perionoid”, një pajisje e vogël me një jastëk ngjitës që aplikohet në pjesën e poshtme të barkut. Me shtypjen e një butoni një sinjal elektrik stimulon muskulin e poshtëm të stomakut për të krijuar dhimbje.

Disa punonjës u shprehën të habitur për nivelin e shqetësimit që gratë durojnë çdo muaj. Kompania mbajti ngjarjen në prag të Ditës Ndërkombëtare të Gruas. Pajisja u zhvillua së bashku me studiuesit në startup, Osaka Heat Cool në 2019 dhe është përditësuar disa herë për të zvogëluar madhësinë e saj dhe për të rritur transportueshmërinë. Që nga mesi i vitit 2023, startup-i ka trajnuar punëtorë në 40 kompani dhe zyrtarë në zyrat qeveritare. Ata gjithashtu kanë dhënë edukimin bazë seksual për të rinjtë në shkollë.