Botë e Çuditshme Travel

Nga Stambolli në Londër me autobus për 56 ditë, jeni gati?!

Në gusht të këtij viti, operatori turistik indian Adventures Overland do të lidhë Stambollin me Londrën me autobus, që është vetëm një modifikim i idesë origjinale për të lidhur Indinë dhe Mbretërinë e Bashkuar, e cila që atëherë është shembur për arsye gjeopolitike.

Turneu me autobus për në Londër do të niset nga Stambolli dhe do të udhëtojë përmes Greqisë për në Sofje, ku do të jetë ndalesa e parë. Ai do të jetë gjithashtu i vendosur në Budapest, Pragë, Varshavë, Zagreb dhe Lubjanë. Bëhet e ditur se udhëtimi do të jetë i ngadaltë, i këndshëm, me të gjitha vaktet, akomodimin dhe aktivitetet e ndryshme, brenda 56 ditëve. E gjithë kjo paketë do të kushtojë pak më pak se 23,000 euro.

Nuk ka pasur kurrë një kohë më të mirë për të eksploruar botën me hekurudhë. Disa nga udhëtimet më piktoreske në botë me tren u krijuan kryesisht për të çuar pasagjerët nëpër vende të bukura, ndoshta të paarritshme, ndërsa të tjera lidhin qytete dhe qyteza, duke zëvendësuar udhëtimin ajror për udhëtime më të shkurtra me stacione të përshtatshme në qendër të qytetit dhe orare të shpeshta. Këtu në këtë link janë 13 nga udhëtimet më piktoreske me tren nëpër botë, nga Japonia në Mbretërinë e Bashkuar.