Health & Beauty Lifestyle Love & Sex

Nuk i rezistojnë dot, kjo është ngjyra e buzëkuqit që i ‘çmend’ meshkujt tek një vajzë!

Psikologët thonë se gjëja e parë që një mashkull i kushton vëmendje kur takohet me një femër janë buzët e saj. Kjo është arsyeja pse buzët konsiderohen si simbol i feminitetit, sensualitetit dhe joshjes. Buzëkuqi i kuq siç rezultoi i prek meshkujt çuditërisht. Dy specialistë nga Universiteti i Brittany-it Jugor, Nicolas Gueguen dhe Celine Jacob kryen një eksperiment.

U zgjodhën tre kamariere të restoranteve Vanchsi, të cilat i grimuan buzët me buzëkuq të kuq, rozë dhe kafe. Ato iu shërbyen 447 vizitorëve gjatë eksperimentit. Eksploruesit e mëparshëm nga Universiteti i Roçesterit në Nju Jork kanë konfirmuar tashmë shkencërisht se gratë në të kuqe tërheqin më shumë vëmendjen e meshkujve.

Një grua është me siguri e suksesshme nëse vesh një fustan të kuq për një takim.

Nuk është sekret se e kuqja është ngjyra e pasionit, dashurisë, energjisë, guximit. Sipas hijeve të ndritshme të psikologut, si në gardërobë ashtu edhe në make-up, ndihmojnë në rritjen e vetëvlerësimit, emocionalitetit dhe gjëja më e rëndësishme – shndërrimi i një gruaje në një grua të guximshme dhe të gëzuar.

Si rezultat i eksperimentit: kamarieret me buzë të kuqe morën më shumë bakshish nga vizitorët sesa kamarieret e tjera. Gjëja më interesante është se pamja e kameriereve nuk kishte asnjë efekt tek vizitorët femra, por nuk mund të thuash të njëjtën gjë për meshkujt, sipas një raporti të botuar në International Journal of Hospitality Management.

Sipas këndvështrimit të shkencëtarëve, ngjyra e kuqe e buzëve lidhet me një nivel të lartë të estrogjenit dhe seksualitetit. Kjo është arsyeja pse, shumë artistë të grimit rekomandojnë klientët e tyre të zgjedhin buzëkuqin e kuq.