Bota

OBSH: Asnjë ndihmë mjekësore nuk ka hyrë në Gaza që nga 6 maji!

Pavarësisht pretendimeve të Izraelit në GJND se po lehtëson rrjedhën e ndihmave në Gaza, OBSH thotë se nuk ka qenë në gjendje të marrë asnjë furnizim mjekësor në enklavë që kur trupat izraelite u zhvendosën drejt Rafahut .

“Furnizimet e fundit mjekësore që morëm në Gaza ishin para 6 majit,” tha zëdhënësi i OBSH-së Tarik Jasarevic në një konferencë për shtyp të OKB-së sot.

“Nuk kemi karburant. Ne kemi spitale nën urdhër evakuimi. Kemi një situatë ku nuk mund të lëvizim fizikisht”, tha ai.

Zyrtarët palestinezë shëndetësorë kanë paralajmëruar se ato pak objekte shëndetësore që ende funksionojnë janë varfëruar në mënyrë të dëshpëruar dhe janë në rrezik në rritje të mbylljes ndërsa Izraeli vazhdon me ofensivën e tij në Rafah.

Që kur Izraeli filloi inkursionin e tij në Rafah më 7 maj, të paktën 630,000 palestinezë të strehuar atje janë dëbuar me forcë, sipas Agjencisë së OKB-së për Refugjatët Palestinez (UNRWA).

Shumë nga ata që ikin kanë kërkuar strehim në qytetin qendror të Gazës, Deir el-Balah, për të cilin UNRWA thotë se është “i padurueshëm i mbushur me njerëz” me “kushte të rënda”.