Bota

OBSH: Pacientët e sëmurë janë ende në spitalin al-Shifa të Gazës!

Gjatë ditëve të fundit, shumë nga raportimet janë përqendruar në spitalin Al-Shifa – më i madhi në Gaza, nga 31 foshnjat e lindura para kohe që u evakuuan të dielën.

Ministria e shëndetësisë e drejtuar nga Hamasi në Gaza thotë se ka ende 700 njerëz – përfshirë 259 të plagosur dhe të sëmurë – në spital.

Në një postim në Telegram, zëdhënësi Dr Ashraf al-Qudra tha se nuk kishte pasur zhvillime në lidhje me “evakuimin e të bllokuarve”.

Qindra njerëz – shumë prej tyre njerëz të zhvendosur që ishin strehuar në spital – u larguan nga al-Shifa në këmbë të shtunën.

Një ekip i Organizatës Botërore të Shëndetësisë vizitoi spitalin të shtunën dhe e përshkroi atë si një “zonë vdekjeje” ku situata ishte “e dëshpëruar”. Ai tha se mungesa e ujit, ushqimit, ilaçeve dhe karburantit e kishte detyruar atë “në thelb të ndalonte funksionimin si një mjek. objekti”.

Rick Brennan i OBSH-së i tha BBC-së më herët sot se pacientët e mbetur ishin më të vështirë për të lëvizur.

Ai tha se ishin 29 me lëndime të shtyllës kurrizore, 22 me dështim të veshkave, ndërsa të tjerët kishin “lëndime të komplikuara të luftës, fraktura të tmerrshme, amputime, djegie të rënda, shumë prej të cilave janë të ndërlikuara nga infeksione të rënda të plagëve”.

Luftimet intensive u zhvilluan rreth spitalit javën e kaluar. Ushtria izraelite hyri dhe kontrolloi objektin, dhe ndau pamjet që tregonin armë dhe pajisje ushtarake të gjetura atje dhe një tunel që kalonte nën spital.