Celebrities Film & Tv Magazine

Premierë sot në kinema “Madame Web”, një film tjetër nga universi i Spider-Man!

Sony për Spider-Man ka prodhuar spinoffs dërrmues nga ai univers, nga “Venom” në “Morbius”. Megjithatë, për sa i përket “Madame Web” ka të ngjarë të përfaqësojë konceptin më të dobët, duke dhënë një film që bërtet “seriale transmetimi”. Në të vërtetë, ky film me Dakota Johnson në rolin e një figure relativisht të errët Spider-Man ka të ngjarë të kishte vuajtur në kohët më të mira, por me filmat me superhero që godasin një problem të ashpër, perspektivat e tij duken veçanërisht të zymta. Pjesa më e madhe e kësaj ka të bëjë me një personazh qendror, fuqia e të cilit ekziston tërësisht në kokën e saj, gjë që i mposht përpjekjet për të nxjerrë shumë eksitim nga premisa.

Filmi hapet në një pjesë të largët të Perusë, ku kërkimi i një shkencëtari për një merimangë që besohet se zotëron veti të jashtëzakonshme shëruese rezulton në lindjen e një foshnje që nuk është në dijeni të dhuratave të saj të veçanta. Araknidi gjithashtu mbush një zuzar (Tahar Rahim i “Mauritanianit”) me fuqi më të prekshme si merimangë, dhe më vonë i jep atij makthe për një treshe adoleshentësh të cilët, në të ardhmen, do të sjellin vdekjen e tij. Pas 30 vitesh, Cassie (Dakota Johnson) po punon si mjeke ndihmëse së bashku me partnerin e saj Ben (Adam Scott, përgjithësisht i tretur këtu), kur një përvojë afër vdekjes shkakton vizione të frikshme që lënë të kuptohet aftësia e saj për të parë të ardhmen.

Kjo e ardhme përfshin paraqitje të vogla të rrezikut me të cilin përballen adoleshentët, të luajtur nga Sydney Sweeney, Isabela Merced. Kuptueshëm skeptik në fillim, Cassie gradualisht i bind ata se tipi që ecën në mur me kostumin e çuditshëm është i vendosur t’i vrasë, jo për shkak të atyre që janë, por për atë që do të bëhen. Drejtori S.J. Clarkson bashkëpunoi në rrëmujën e një skenari me tre të tjerë, duke krijuar një ritëm mjaft të shpejtë që nuk kompenson periudhat e tij të dialogut jashtëzakonisht të ngathët. Një pjesë e kësaj ka të bëjë me sfidën e prezantimit jo vetëm të Cassie-t, por edhe të treshes rinore në kujdesin e saj, personalitetet dhe ndërveprimet e të cilëve thuajse nga nevoja duhet të futen në klishe të ngushta të stilit të Disney Channel.

Duke parë pamjen më të gjerë, Sony do të marrë një goditje tjetër në një film nga faqet e Spider-Man më vonë këtë vit me “Kraven the Hunter” të vonuar prej kohësh, i cili të paktën vjen i mbështjellë në kurthe më konvencionale. Në fund të fundit, “Madame Web” mund të ketë tingëlluar si një eksperiment interesant, dhe kështu është, por ekzekutimi ndihet më pak si një film i realizuar plotësisht sesa një prolog i zgjatur për një film të ardhshëm. Edhe pa një aftësi të mbinatyrshme për të parë qartë të ardhmen, bazuar në këtë dalje, ai skenar duket tepër optimist. “Madame Web” do të shfaqet premierë më 14 shkurt në kinematë amerikane.