Celebrities Gossip Health & Beauty

Produktet e bukurisë që Marilyn Monroe përdorte për kujdesin e lëkurës!

Marilyn Monroe ka qenë e famshme për kaq shumë kohë, sa duket sikur ne dimë gjithçka që duhet të dimë për jetën e yllit të ndjerë, duke përfshirë edhe atë me kë ishte martuar dhe kur. Por ekspertët e bukurisë nuk kishin zbuluar ende zyrtarisht sekretet e kujdesit të lëkurës së Marilyn deri tani. Në gjetëm një letër origjinale të shkruar për Monroe nga dermatologu i saj Erno Laszlo.

Drejtuar zonjës Marilyn Monroe Miller më 17 mars 1959, udhëzimet e Dr. Laszlo ishin si më poshtë: Në mëngjes, Monroe duhej të lante tërësisht fytyrën dhe qafën e saj në ujë të ngrohtë me Sapun Active Phelityl , e ndjekur nga Trajtimi i lëkurës së ngjyrosur me Shake-It të Erno Laszlo në Neutral në të gjithë fytyrën. Më pas, pHelitone poshtë syve dhe pluhur për fytyrën Duo-Phase në të gjithë fytyrën dhe qafën.

Në raste formale, të cilat ne po supozojmë se do të thotë premiera filmash dhe ngjarje të tjera në tapetin e kuq, Monroe u udhëzua të aplikonte pHelitone në të gjithë fytyrën e saj, poshtë syve dhe në qafë dhe dekolte, e ndjekur nga pluhuri për fytyrën Duo-Phase. Sa i përket regjimit të saj para gjumit Monroe u këshillua të aplikonte vajin Active Phelityl në të gjithë fytyrën dhe pas tharjes, të aplikonte kremin Active Phelityl dhe Controlling Lotion.

Megjithatë, më interesant dhe i papritur nga të gjitha është sugjerimi i Dr. Laszlo për të mos ngrënë “asnjë arrë, çokollatë, ullinj, goca deti dhe molusqe”. Unë po supozoj se Monroe kishte një lloj alergjie ose ndjeshmërie ushqimore, megjithëse dermatologët e asaj kohe citojnë gjithashtu disa ushqime, si ato pikante, si nxitës për sëmundjet e lëkurës si rosacea.

Monroe punoi ngushtë me Dr. Laszlo për vite, aq sa mjeku hungarez krijoi Formula 3-8 të linjës së tij posaçërisht për aktoren. Monroe dikur tha për marrëdhënien e tyre:

Erno Laszlo jo vetëm që më shëron lëkurën, por ai më qetëson shpirtin.

Në të vërtetë, Dr. Laszlo kishte një reputacion për të dëgjuar me kujdes klientët e tij të famshëm teksa krijonte formulime dhe trajtime që ishin efektive për ta.