Health & Beauty

Provoni ujin e gazuar për të shpëlarë flokët dhe do të habiteni me rezultatet!

Uji i rubinetit, i pasur me gurë gëlqerorë dhe klor, kontribuon në bërjen e lëkurës më të dehidratuar dhe të thatë, e njëjtë dhe për flokët. Në afat të gjatë ato mund të ndryshojnë edhe strukturën e flokëve, duke e dëmtuar atë në mënyrë të pariparueshme.

Një produkt natyral që vlerësohet shumë për kujdesin e flokëve nga ata që e kanë zbuluar tashmë është uji i gazuar, i cili mund të përdoret për shpëlarjen përfundimtare. Kjo sepse flokët do të duken më të shndritshëm dhe do të ndihen më të butë, sidomos ato që kanë kaçurrela. Nëse jeni mësuar që sa zgjoheni në mëngjes bëni dush, më pas bëni prap pas stërvitjes dhe më pas një tjetër në darkë para gjumit, jeni duke dëmtuar shëndetin tuaj. Shpenzimi i tepërt i kohës në dush mund të dëmtojë lëkurën, flokët tuaj, madje edhe të ndikojë në shëndetin tuaj riprodhues.

Ndërkaq, pirja e ujit me gaz para se të shkoni në shtrat shkakton pagjumësi. Edhe pse nuk ka studime shkencore që e vërtetojnë gjithë këtë, ju duhet të jeni shumë të kujdesshëm në lidhje me pirjen e ujit të gazuar para gjumit. Uji i gazuar përmban një sasi të dioksidit të karbonit i cili, megjithëse e bën atë më të këndshëm se uji natyral, me siguri mund të shkaktojë shqetësime sidomos tek njerëzit që vuajnë nga dilatimi i stomakut dhe ënjtja e barkut. Pirja e ujit të gazuar para gjumit nuk shkakton probleme të veçanta por këshilla është që të kontrolloni nëse trupi juaj e toleron apo jo ujin e gazuar para se të flini.