Tech

Qendra e re e Inteligjencës Artificiale në Londër, Microsoft po kërkon punonjës!

Microsoft ka vendosur të hap një qendër të re të Inteligjencës Artificiale në Londër dhe po kërkon individë të jashtëzakonshëm për të punuar atje. Bëhet e ditur se qendra do të punojë me produktet e Microsoft që përdorin AI dhe gjithashtu do të kryejë kërkime në teknologji. Gjithashtu, kompania së fundmi ka njoftuar edhe për krijimin e Microsoft AI, një ekip i ri brenda kompanisë në krye me Mustafa Suleyman, bashkëthemeluesin britanik të gjigantit DeepMind, i cili tani është në pronësi të Google.

Sipas Suleyman tha se:

Si një qytetar i këtij vendi, i lindur dhe i rritur në Londër, jam krenar që kam bashkëthemeluar dhe ndërtuar një biznes të avancuar këtu. Unë jam thellësisht i vetëdijshëm për grupin e jashtëzakonshëm të talenteve dhe ekosistemin e AI në Mbretërinë e Bashkuar dhe jam i lumtur për të bërë këtë angazhim në MB në emër të Microsoft AI.

Suleyman bëri të ditur se qendra gjithashtu do të krijojë vende pune dhe do të punësojë individë që duan të punojnë në pyetjet më interesante dhe sfiduese të Al. Krijimi i kësaj qendre e zgjeron më tej praninë e Microsoft në MB dhe bazohet në zotimin e kompanisë për të investuar në vend.

Rikujtojmë, se Microsoft do të shesë aplikacionin e tij të bisedave dhe videove Teams, duke e ndarë nga produkti i tij Office globalisht. Këtë ka deklaruar gjigandi amerikan i teknologjisë në një përpjekje për të shmangur një gjobë të mundshme antitrust nga BE. Komisioni Evropian po heton lidhjen e Microsoft me Office dhe Teams pas një ankese të vitit 2020 nga CRMN në pronësi të Salesforce.

Kundërshtarët thanë se bashkimi i produkteve së bashku i jep Microsoft një avantazh të padrejtë. Kompania filloi t’i shesë të dy produktet veçmas në BE dhe Zvicër më 1 tetor të vitit të kaluar. “Për të siguruar qartësi për klientët tanë, ne po zgjerojmë hapat që kemi marrë vitin e kaluar për të ndarë Ekipet nga M365 dhe O365 në Zonën Ekonomike Evropiane dhe Zvicër te klientët tanë në mbarë botën,”-tha një zëdhënës i Microsoft.