Gossip

Së shpejti në ankand autobusi nga turneu i parë i Paul McCartney!

Autobusi legjendar që Paul McCartney dhe grupi i tij Wings përdorën për të udhëtuar në Evropë në vitet ’70, do të dalë në ankand. Autobusi do të dalë në shitje nga Julien’s Auctions muajin e ardhshëm, me një çmim prej 200-300,000 dollarë. Autobusi njihet si ‘WNO 481’. Ky është një bristol KSW i rindërtuar plotësisht i vitit 1953 me dy kate, i shquar për veprat e tij të artit psikodelik, të kuruar në pjesën e jashtme të tij nga Geoffrey Cleghorn.

Modelet janë frymëzuar nga albumi “Yellow Submarine” i Beatles dhe pasqyrojnë stilin dhe qëndrimin e grupit.  Autobusi dykatësh i restauruar i Sir Paul McCartney, i vitit 1972 Wings, do të bëjë një udhëtim të fundit rreth Londrës përpara se të shitet në ankand. Autobusi u ble nga Paul McCartney dhe gruaja e tij Linda kur ata filluan turneun e tyre të parë në ’72 me Denny Lane, Henry McCullough dhe Danny Saywell.

Automjeti përshkoi më shumë se 12,000 kilometra në disa vende evropiane, duke përfshirë Francën, Gjermaninë, Norvegjinë dhe Holandën. Ajo u pa disa vite më parë në Spanjë dhe u soll në Mbretërinë e Bashkuar. Restaurimi i tij zgjati 16 muaj, derisa u prezantua në vitin 2022 në Birmingham NEC Classic Motor Show.