Lifestyle Love & Sex

Seksi bëhet më i mirë me rritjen e moshës për shumë gra, zbulon studimi!

Zakonisht mendohet se ndërsa plakemi seksi zbehet nga viti në vit derisa të zhduket plotësisht, veçanërisht për gratë. Por dy studime të reja sugjerojnë se vajzat i kanë mësuar sekretet e suksesit në dhomën e gjumit. Ndërsa frekuenca zakonisht bie ndërsa plakemi, hulumtimi i ri sugjeron se cilësia mund të kompensojë më shumë mungesën e sasisë. “Ne u befasuam kur gjetëm një grup grash që thanë se seksi në të vërtetë u bë më i mirë për to ndërsa rriteshin,” tha autorja kryesore e një studimi të vogël, Dr. Holly N. Thomas, një asistente profesoreshë e mjekësisë në Universitetin e Pitsburgu.

Si mjekë ne po supozonim se seksi përkeqësohet për gratë.

Për të kuptuar më mirë ndikimin e moshës në seks, Thomas dhe kolegët e saj folën me 39 gra moshat e të cilave varionin nga 46 në 59, qoftë në intervista një për një ose në fokus grupe. Gratë theksuan disa faktorë që çojnë në seks më të mirë:

Rritja e të kuptuarit se si funksionojnë trupat e tyre kur bëhet fjalë për seksin: “Ato ndiheshin më rehat në lëkurën e tyre. Ato ishin më rehat me trupin e tyre. Ato ndiheshin sikur e njihnin veten më mirë, çfarë funksiononte për to,” tha Thomas.

Rritja e vetëbesimit: “Ato kishin më shumë vetëbesim sesa kur ishin më të reja dhe kjo i lejoi ato të ishin më të lira në aspektin e shprehjes seksuale,” shpjegoi Thomas.

Aftësitë e përmirësuara të komunikimit: “Ato kishin më shumë besim në komunikimin me partnerët e tyre”, tha Thomas. “Kur ato ishin më të reja, ato nuk u ndien të fuqizuara për të thënë se kjo nuk funksionon për mua.”