Lifestyle Sociale

Shenjat që tregojnë se duhet të filloni të kërkoni një punë të re!

Nëse mendoni se tashmë i keni tejkaluar kufijtë në mjedisin e punës ku punoni ose se nuk jeni më të përmbushur nga asgjë që bëni gjatë ditës, ndoshta është koha për dorëheqje. Por si do ta kuptoni se keni arritur në këtë pikë? Sipas ekspertëve, ka disa shenja që tregojnë se është koha të filloni të dërgoni CV-në tuaj, duke ripërcaktuar qëllimet tuaja.

Nuk keni motivim

Nuk themi se çdo ditë shkoni në punë me humor të çmendur, por nëse ju ka humbur edhe entuziazmi më i vogël për punën që po bëni, atëherë me siguri është mirë të filloni të kërkoni diku tjetër.

Mjedisi është bërë toksik

Nëse mjedisi në të cilin punoni ka filluar të bëhet (ose ka qenë gjithmonë) toksik, atëherë më mirë mendoni përsëri sepse në të lodheni dhe humbisni veten. Vetëm për shkak se kaloni një pjesë të madhe të ditës atje, ajo duhet të jetë e shëndetshme, kështu që është një ide e mirë që ngadalë të shikoni diku tjetër.

I gjithë ekuilibri punë-jetë është humbur

Shkurtimisht, nëse shtëpia juaj nuk ju sheh dhe njerëzit nga familja juaj ankohen se ju kanë humbur, atëherë puna juaj ndoshta ka filluar t’ju thithë të gjithë energjinë dhe kohën tuaj. Mund të mos e kuptoni, por nëse përfundoni duke u kthyer në shtëpi vonë natën duhet të vendosni të largoheni.

Keni harruar veten

Distancohuni, merrni kohën tuaj dhe shikoni me një mendje të qartë se çfarë doni të bëni tani e tutje me jetën tuaj të punës, por mos harroni kujdesin për veten.