Bota

Përse njerëzit nuk janë kontaktuar kurrë nga alienët?!

Duke pasur parasysh pafundësinë gjithnjë në rritje të universit, mbetet e vështirë të imagjinohet se nuk ka pasur kurrë një raport zyrtar të regjistruar të jetës jashtëtokësore që përpiqet të kontaktojë Tokën. Ideja se raca njerëzore është e vetmja jetë inteligjente në univers mund të jetë e frikshme dhe statistikisht duket e pakuptueshme, por pavarësisht përpjekjeve të panumërta për të arritur qeniet e tjera, njerëzimi ka mbetur pa përgjigje.

Disa nga mendjet më të zgjuara në shkencë kanë propozuar teori të panumërta pse alienët nuk na kanë kontaktuar, por një hulumtim nga Laboratori i Biofizikës Statistikore në Ecole Polytechnique Fédérale de Lausanne (EPFL) në Zvicër teorizoi pse ne kemi mbetur të lexojmë sa herë që ne. përpjekje për të bërë kontakt.

Ne kemi kërkuar vetëm për 60 vjet. Toka mund të jetë thjesht në një flluskë që thjesht ndodh të jetë e lirë nga valët e radios të emetuara nga jeta jashtëtokësore. Mund ta imagjinoni lëndën e ngurtë të sfungjerit të përfaqësojë sinjale elektromagnetike që rrezatojnë në mënyrë sferike nga një planet që strehon jetë jashtëtokësore në hapësirë. Nëse është e vërtetë që ne kemi qenë në një rajon të zbrazët për gjashtëdhjetë vjet, modeli ynë sugjeron që ka më pak se një deri në pesë emetime elektromagnetike në shekull kudo në galaktikën tonë. Kjo do t’i bënte ato po aq të rralla sa supernova në Rrugën e Qumështit.

Hulumtimi i Grimaldit ka analizuar 60 vitet e heshtjes së radios midis njerëzve dhe ndoshta formave të tjera të jetës, duke sugjeruar se njerëzimi po përdor detektorë që nuk janë mjaftueshëm të ndjeshëm për të marrë mesazhe dhe teleskopët tanë radio mund të mos synohen në drejtimin e duhur për të marrë ndonjë mesazh. Ky studim bazohet në një model të zhvilluar për materiale poroze si sfungjerët.