Bota

Shuhen në moshën 62-vjeçare binjakët e bashkuar më të vjetër në botë!

Binjakët më të vjetër të bashkuar në botë kanë vdekur në moshën 62-vjeçare. Lori dhe George Schappell kanë lindur në vitin 1961 në Pensilvani me kafka pjesërisht të shkrira dhe enë të përbashkëta vitale të gjakut dhe 30% të trurit të tyre. Dyshja vdiq në Spitalin e Universitetit të Pensilvanisë dhe shkaku i vdekjes mbetet i panjohur.

Duke mbajtur titullin e binjakëve të bashkuar më të vjetër në botë që nga viti 2022, ata u bënë gjithashtu binjakët e parë të bashkuar të të njëjtit seks që u identifikuan si gjini të ndryshme pasi George doli si transgjinor në 2007.

Binjakët Schappell kundërshtuan të gjitha parashikimet mjekësore ku thanë se nuk do të jetonin më shumë se 30 vjeç dhe arritën të jetonin jetë të ndara pavarësisht se ishin të lidhur. George gëzoi një karrierë të suksesshme si këngëtar, sipas Guinness World Records, ndërsa Lori ishte një fituese e trofeut. Ata gjithashtu u shfaqën në dokumentarë të shumtë.

Lori ishte e shëndetshme, por Xhorxhi, i cili kishte spina bifida, ishte i kufizuar në një karrige me rrota, i shtyrë nga motra e tij binjake. Ata jetonin në një apartament me dy dhoma gjumi në Pensilvani dhe ishin në gjendje të praktikonin hobi të veçantë dhe të bënin dush individualisht.

Kur u pyetën nëse dëshironin të ndaheshin në një dokumentar të vitit 1997, George tha:

Absolutisht jo. Teoria ime është; pse të rregullojmë atë që nuk është prishur?

Sipas nekrologjisë, Lori dhe George kanë lënë pas babanë e tyre, gjashtë vëllezërit e motrat si dhe disa mbesa dhe nipër.