Design Food & Drink

Si të organizoni një darkë përrallore, sipas ekspertëve!

Nga vendosja e skenës me ftesa të personalizuara deri tek të ftuarit befasues me ekspozita intriguese me lule, bashkimi i një rasti magjepsës feste është një aftësi më vete. Këtu, një kaligraf, kuzhinier dhe luleshitës kryesor ndajnë sekretet e tyre për të organizuar një ngjarje të veçantë.

Kaligrafja: Laura Gillingham
Zbukurimi i themeluesit të zakonshëm

Ftesat vërtet vendosin themelin për një festë. Të shohësh një ftesë të bukur e të personalizuar të ulur në mantel ndihmon vërtet për të krijuar emocione të bukura. Më pas, të ftuarit mund të fillojnë të planifikojnë veshjet dhe aksesorët e tyre për ngjarjen.

Mendoni për pamjen tuaj të tavolinës – sa delikate dëshironi që vendosjet të jenë? Apo sa me ndikim? Ju [ndoshta] dëshironi që ato të përputhen, por jo të jenë shumë të fiksuar ose të fiksuar pas një teme. Shkrova për një dasmë në Provence dhe në vend të ilustrimeve të zakonshme me livando ose luledielli, nusja donte atmosferë tropikale me palma dhe ananas. Nuk është ajo që do të prisnit, por me të vërtetë funksionoi me gjethet gjigante të bananes në sfondin e fshatit. Ajo gjithashtu shtoi një ndjenjë të vërtetë argëtimi në dasmë. Menytë e personalizuara janë të njohura dhe duken gjithashtu mbresëlënëse. Menytë janë gjithashtu një fillim i mirë i bisedës me fqinjin tuaj të darkës. Një herë, për një festë në Ibiza për të cilën isha duke shkruar, mora një kolazh me artikujt e preferuar të vajzës së festës si pjesë e përmbledhjes. Ishte një shpërthim i vërtetë ngjyrash, kështu që unë krijova këtë menu me efekt ylber me germa brushash dhe të ftuarit kishin një sërë vendosjesh të kombinuara. Kaligrafia klasike është mahnitëse – një formë e vërtetë arti. Si artiste, kam kombinuar ekspresivitetin me shkrimin tim duke përdorur teknikat tradicionale të kaligrafisë dhe duke përdorur një stilolaps dhe bojë. Dikur dikush e krahasoi stilin tim me një peshkatar mizash që hedh linjën e tij, që është një metaforë e bukur, mendoj.

Shefi i kuzhinës: Tim Siadatan
Trullo dhe Padella bashkë-themelues

Planifikoni menunë paraprakisht – të paktën disa javë para ngjarjes suaj. Ashtu si blerjet e Krishtlindjeve, nëse e lini për minutën e fundit, përfundoni duke vrapuar si një pulë pa kokë. Mendoni për të gjitha paraprakisht. Unë gjithmonë e filloj përgatitjen të paktën disa ditë përpara, kështu që në ditën që nuk do të duhet të bësh gjithçka në të njëjtën kohë. Nëse jeni duke gatuar, planifikoni menutë që nuk janë shumë të komplikuara ose, nëse janë, sigurohuni që pjesët e ndërlikuara të mund të kryhen më parë, në vend të momentit. Nuk ka asgjë më të keqe se të kesh atë presion gjatë ditës.

Menyja duhet të varet nga turma, kështu që ju duhet të njihni audiencën tuaj. Më duket gjithmonë argëtuese kur organizoj darka së bashku për t’u përpjekur të marr një grup njerëzish që kanë të njëjtin mendim kur bëhet fjalë për ushqimin, kështu që ju mund të bëni diçka më aventureske. Mendoni edhe sezonalisht për sa i përket prodhimit dhe nëse doni të hani brenda apo jashtë, sepse kjo do të diktojë menunë. Edhe në dimër, nëse është një ditë e ftohtë, e freskët, me diell, mund të jetë mirë të dilni jashtë për të pirë ose për të kafshuar. Ose, nëse keni hapësirën e duhur, merrni të ftuarit të përfundojnë dhe të hanë të gjithë vaktin jashtë, si në male. Për diçka pak më ndryshe, vendosa rulin tim të makaronave kur të mbërrijnë të ftuarit. Unë bëj punën e mundimshme, por njerëzit gjithmonë duan të përfshihen. Jepu atyre një përparëse dhe një negroni dhe bëjini të rrotullojnë ravioli për darkë – gjithmonë shkon keq.

Luleshitësi: Katie Smyth
bashkëthemeluese e Worm

Lulet ndihen kuptimplotë – ato janë përdorur për shekuj si një mënyrë për të shënuar një ngjarje të veçantë dhe mjedisi që krijoni është kaq i rëndësishëm. Nëse të ftuarit shohin diçka të bukur dhe të menduar, edhe nëse është një vazo e thjeshtë me lule, ata menjëherë ndihen pak më të kujdesshëm. Të kesh diçka vizuale si pikë qendrore është gjithashtu një fillim bisede; i ndihmon njerëzit të kujtojnë përvojën e përgjithshme. Ne jetojmë në një botë në të cilën shumë prej nesh janë shumë të larguar nga natyra, kështu që sjellja e saj në ngjarjen tuaj bazohet në një hapësirë dhe njerëzit në të, kjo është arsyeja pse na pëlqen të përdorim sa më shumë lulet e stinës.

Ne përpiqemi të krijojmë ekrane që ndihen paksa të papritura ose befasuese. Ne na pëlqen të përdorim materiale që shihen si të zakonshme ose të shëmtuara dhe t’i shfaqim ato në një mënyrë të bukur gjithashtu. Kur krijojmë ngjarje, ne duam të kuptojmë se për çfarë bëhet fjalë në të vërtetë ngjarja, në mënyrë që lulet të mund të përdoren për të bashkuar gjithçka. Lëvizja drejt një stili të thjeshtë është vërtet e freskët tani. Në vend të shfaqjeve madhështore, paraqitja e një vazoje të madhe që përkrah një lule ndihet shumë interesante për ne për momentin. Përqendrohuni më shumë në mënyrën se si po e rregulloni këtë lloj luleje të vetme, në vend që të keni shumë lule të ndryshme të përziera së bashku. Zgjedhja e një luleje sezonale dhe rregullimi thjesht mund të bëhet një pikë diskutimi në vetvete.