Lifestyle Love & Sex

Si të ‘shpëtoni’ nga vuajtjet e një marrëdhënieje imagjinare…

Një marrëdhënie imagjinare është një marrëdhënie e njëanshme në të cilën një person zhvillon ndjenja për një person me të cilin mund të ketë qenë vetëm në një takim. Çfarë ndodh kur përpiqeni të harroni dikë me të cilin nuk keni qenë asnjëherë në një lidhje? Kjo lloj marrëdhënie përfshin ëndërrimin dhe madje, imagjinatën për një jetë së bashku me atë person. Ndoshta takimi i dytë ishte krejtësisht i tmerrshëm ose pala tjetër nuk është aq e ngrohtë me ju. Çfarëdo që të ndodhë, nuk është gjithmonë e lehtë të heqësh dorë nga fantazia.

Anna Richards, eksperte e marrëdhënieve dhe themeluese e platformës erotike Frolicma, thotë se të fantazosh për dikë është krejtësisht normale.

Pasioni është mënyra se si truri ynë na tregon se dikush është shumë i pashëm. Ne kalojmë në botën e imagjinatës, duke përzier mendimet tona me realitetin. Kjo është arsyeja pse ndonjëherë është e vështirë të ndalosh atë fantazi.

Haley Keane, eksperte e marrëdhënieve thotë:

Edhe nëse nuk keni qenë kurrë në një lidhje, është e lehtë të lidheni emocionalisht me idenë e dikujt ose potencialin e tyre. Kur njihni karakterin e tyre të vërtetë kjo ju çon në zhgënjim dhe mund të pendoheni për mundësinë e asaj që ata përfaqësonin.

Si të shkëputeni nga një ‘lidhje’ imagjinare apo e njëanshme?

Duhet të filloni të mendoni se kush është dhe si është në jetën reale. Në vend që të përqendrohesh në mënyrën se si u soll kur e ke takuar për herë të parë, është koha të kuptosh se marrëdhënia e vërtetë është ajo që ke me të sot. Mënyra më e mirë për t’u bërë i vetëdijshëm për këtë është ta shkruani këtë në letër. Filloni duke bërë një listë me 10 arsye pse jeni të papajtueshëm. Kur kupton se “marrëdhënia e vërtetë” me atë person nuk është aq magjike, është më e lehtë të heqësh dorë edhe nga marrëdhënia imagjinare.

Anna Richards thotë se është koha të filloni të mendoni për veten:

Kthejeni fokusin tek vetja, nevojat tuaja intime/personale dhe mënyra se si dëshironi të adhuroheni dhe të dashuroheni. Pra, kur të vijë personi i duhur, do të jeni gati sepse nuk do të jeni të kapur emocionalisht me dikë që nuk është aty për ju. Mos harroni se çdo marrëdhënie duhet të ndërtohet nga dy anë. Përpjekja duhet të jetë 50/50 dhe thjesht nuk është e mundur të krijohet një marrëdhënie nëse ajo përpjekje është e njëanshme. Pra, në vend që të përpiqeni më shumë ose të nxitoni, bëni një hap prapa për t’u përqendruar vërtet në standardet tuaja dhe atë që ju nevojitet nga partneri.