Bota

Skoci, jepet dënimi më i gjatë me burg për autorin e vrasjes së punonjëses së seksit!

Iain Packer është burgosur për të paktën 36 vjet për vrasjen e Emma Caldwell në një pyll të largët pothuajse 19 vjet më parë. Vdekja e 27-vjeçares në prill 2005 ishte një nga vrasjet më të pazbardhura në Skoci. Trupi i punonjëses së seksit u gjet në Limefield Woods, South Lanarkshire, në maj 200, pesë javë pasi ajo u pa për herë të fundit në qendër të qytetit të Glasgow. Packer, 51 vjeç, u shpall fajtor për vrasjen e saj si dhe për 32 akuza të tjera. Veprat përfshinin 11 përdhunime dhe sulme të shumta seksuale ndaj gjithsej 22 grave, përfshirë Emën.

Packer u shpall gjithashtu fajtor për përpjekjen për të mposhtur drejtësinë duke hedhur trupin e Emës në pyll, duke asgjësuar gjërat e saj dhe duke e sulmuar atë në mënyrë të pahijshme. Ai u lirua nga tre akuza të tjera, një sulm i pahijshëm dhe dy sulme seksuale kundër tri grave të tjera, pasi gjykata i rrëzoi ato për mungesë provash. Dënimi është i dyti më i gjatë i dhënë ndonjëherë nga një gjykatë skoceze.

Packer, i cili ishte 32 vjeç në atë kohë, e kishte çuar Emën në pyllin e largët pranë Biggar, ku e mbyti dhe e hodhi trupin e saj të zhveshur. Një hetim i madh për vrasje u nis pasi trupi i Emës u zbulua nga një shëtitës qensh muajin e ardhshëm. Gjatë dy viteve të ardhshme, policia mori qindra deklarata ndërsa hetonte vrasjen. Hetimi i policisë fillimisht u përqendrua në një kafene turke në qytet, e cila frekuentohej nga një numër punonjësish seksi. Një njollë e vogël gjaku nga Ema u gjet në një jorgan dhe në vitin 2007 katër burra turq u akuzuan për vrasjen e saj.

Megjithatë, çështja u rrëzua vitin e ardhshëm pasi doli se bisedat që u regjistruan gjatë një operacioni të fshehtë mbikëqyrjeje ishin përkthyer gabimisht. Policia e Skocisë ka kërkuar falje për mënyrën se si u trajtua hetimi fillestar nga policia e atëhershme e Strathclyde.

Në vitin 2004, Packer sulmoi në mënyrë të pahijshme Emën në zonën Barrowlands të qytetit. Ai i tha policisë versione të ndryshme se si e njihte Emën gjatë gjashtë intervistave të ndryshme pas vrasjes së saj. Në shkurt 2022, Packer u arrestua dhe u akuzua për vrasjen e Emës. Ai doli në gjyq dy vjet më vonë, i akuzuar për dhjetëra akuza për dhunë fizike dhe seksuale ndaj grave.