Bota

Tanimë në treg monedha me figurën e James Bond!

Royal Mint, autoriteti zyrtar që lëshon monedha britanike, lançoi së fundmi një seri monedhash kushtuar koleksionistëve dhe investitorëve me personazhin e famshëm britanik James Bond, për të festuar 60 vjetorin e filmit ‘Hero’. “Kjo seri e re u ofron fansave 007 mundësinë për të mbledhur monedha me botime të kufizuara ose për të investuar në metale luksoze, ar ose argjend”,-tha organizata në një deklaratë për shtyp, duke zbuluar të parën nga shtatë monedhat.

Secila prej tyre do të kapë një skenë ikonë nga një film i agjentit sekret që korrespondon me një dekadë. I pari për vitet 1960 do të tregojë Bond Sean Connery-n të ulur në Little Nellie, helikopterin nga filmi ‘You Only Live Twice’. Logoja ‘007’, e cila do të shoqërojë tytën e një revolveri, shfaqet në fund të monedhës, duke adoptuar stilin e viteve 60. Pjesa tjetër e monedhave do të prezantohet në fund të këtij viti dhe vitin e ardhshëm. Një monedhë shitet nga 14,50£ (17 €) për versionin kalko-nikel dhe deri në 5,305£ për versionin më të shtrenjtë, me më shumë se 62 gramë ar.