Tech

TikTok konfirmon se punonjësit e tij mund ta vendosin se çfarë do të bëhet virale!

TikTok ka konfirmuar për revistën “Forbes” se disa nga punonjësit e tij amerikanë kanë aftësinë për të rritur videot në mënyrë që të “prezantojnë të famshëm dhe krijues të rinj në komunitetin TikTok”. Deklarata vjen si pjesë e një raporti në lidhje me butonin “Heating” të TikTok, për të cilin Forbes thotë se mund të përdoret për të vendosur video të zgjedhura në faqet “For You” të përdoruesve, duke ndihmuar në rritjen e shikimeve duke anashkaluar algoritmin që supozohet se drejton përvojën e TikTok.

Jamie Favazza, një zëdhënës i TikTok, i tha “Forbes” se rritja e shikimeve në video të veçanta nuk është e vetmja arsye. TikTok gjithashtu do të promovojë disa video për të ndihmuar në diversifikimin e përvojës së përmbajtjes, tha ai. Favazza sugjeron gjithashtu që TikTok nuk e bën atë aq shpesh, duke pretenduar se vetëm “.002% e videove në burimet “For You” bëhen virale. Megjithatë, sipas një dokumenti të brendshëm të marrë nga “Forbes”, videot e zgjedhura nga TikTok raportohet se përbëjnë “rreth 1-2 për qind” të “shikimeve totale ditore të videove”.

Sipas raportit, videot virale nuk vijnë me një etiketë për të treguar se ato janë rritur nga TikTok, siç bëjnë reklamat ose postimet e sponsorizuara. Në vend të kësaj, ato shfaqen si çdo video tjetër që algoritmi do të kishte zgjedhur për ju. Lajmi nuk është një surprizë. Ka pasur raporte për vite që TikTok ka përdorur premtime për përmbajtje të promovuar për të bindur politikanët dhe bizneset që të përdorin platformën e tij, dhe kompanitë, veçanërisht në industrinë e muzikës, nuk e kanë fshehur përdorimin e platformës për të promovuar markat e tyre.

TikTok do të ishte gjithashtu larg nga e vetmja kompani e mediave sociale që rrit videot në mënyrë të panatyrshme. Facebook dyshohet se e dinte se po shfaqte numër të lartë të shikimeve dhe nuk e rregulloi menjëherë për të ndihmuar në tërheqjen e reklamuesve dhe kompanive të medias në platformën e tij.