Lifestyle Love & Sex

Zbuloni përfitimet e seksit para gjumit!

Nëse po pyesni veten për përfitimet e seksit në fund të ditës, atëherë jeni në artikullin e duhur. Ka disa përfitime nga aktiviteti seksual vetëm pak para gjumit, nga shijimi i tij maksimal, në humbjen e pagjumësisë një herë e mirë. Duket se të gjithë bashkohen kur bëhet fjalë për kënaqësinë e seksit në fund të ditës. “Orgazmat janë një biletë me një drejtim për një gjumë të qetë”, thotë ekspertët.

Pas një seance të mrekullueshme seksi dhe orgazme, truri juaj lëshon një koktej të hormoneve të ndjenjës së mirë si serotonina dhe oksitocina.

Oksitocina forcon dashurinë dhe lidhjen mes partnerëve, dhe lirimi i këtij hormoni para gjumit do t’ju lërë me ndjenja pozitive për partnerin tuaj, të cilat më pas i merrni në botën e ëndrrave.

Shtimi i seksit në rutinën e rregullt do ta lejojë atë të pushojë së qeni i rëndë dhe ta bëjë atë emocionues. Do t’ju japë diçka për të pritur në fund të një dite të vështirë, gjë që do t’ju bëjë të emocionuar për të parë partnerin tuaj.

Seksi gjatë natës mund t’ju japë juve dhe partnerit tuaj diçka për të pritur pas një dite të gjatë. Gjithashtu mund t’ju ndihmojë të bini në gjumë më shpejt, sepse pas një orgazme, truri juaj lëshon hormone që ju bëjnë të ndiheni të lodhur.