Bota

Anulohen mbi 500 fluturime në Mbretërinë e Bashkuar për shkak të një defekti teknik!

Pasagjerët ajror në të gjithë Evropën u përballën me vonesa të hënën pasi sistemi i kontrollit të trafikut ajror në Mbretërinë e Bashkuar pësoi një problem në “çështje teknike” që rezultoi në kufizime. Shërbimi i kontrollit të trafikut ajror në Mbretërinë e Bashkuar Nats deklaroi se e  kishte “identifikuar dhe korrigjuar çështjen teknike”. Ai kërkoi falje për ndërprerjen e shkaktuar nga defekti dhe tha se ishte “duke punuar ngushtë me linjat ajrore dhe aeroportet” për t’i bërë gjërat të funksionojnë përsëri si normale.

Në një deklaratë Shërbimet Kombëtare të Trafikut Ajror (NATS), u tha:

Ne kemi identifikuar dhe korrigjuar problemin teknik që ndikon në sistemin tonë të kontrollit të fluturimit këtë mëngjes. Tani po punojmë ngushtë me linjat ajrore dhe aeroportet për të menaxhuar fluturimet e prekura në mënyrë sa më efikase. Inxhinierët tanë do të monitorojnë me kujdes performancën e sistemit ndërsa ne i kthehemi funksionimit normal. Prioriteti ynë është gjithmonë të sigurojmë që çdo fluturim në MB të mbetet i sigurt dhe na vjen sinqerisht keq për ndërprerjen që po shkakton kjo. Ju lutemi kontaktoni linjën tuaj ajrore për informacion se si kjo mund të ndikojë në fluturimin tuaj.

Të dhënat nga firma analitike e aviacionit Cirium deri në orën 14:30 BST zbuluan se qindra fluturime ishin anuluar sot.

232 fluturime që nisen nga aeroportet e Mbretërisë së Bashkuar janë anuluar. 271 fluturime që mbërrijnë në aeroportet e Mbretërisë së Bashkuar janë anuluar, ekuivalente me 9% të të gjitha mbërritjeve.

Linjat ajrore dhe aeroportet në të gjithë Mbretërinë e Bashkuar kanë lëshuar paralajmërime për vonesa – duke vënë në dukje se këto ishin jashtë kontrollit të tyre dhe duke këshilluar udhëtarët që të kontrollojnë se fluturimi i tyre po funksionon përpara se të nisen për në aeroportin e tyre.