Tech

Ditë të mira për Facebook, rriten të ardhurat e kompanisë!

Numri i njerëzve që përdorin Facebook në baza ditore u rrit në një mesatare prej dy miliardë në dhjetor. Kjo raportohet nga BBC, sipas të cilës kjo shifër i përket një të katërtës së popullsisë së botës. Rritja më e fortë se sa pritej ndihmoi në krijimin e optimizmit të përtërirë për kompaninë, e cila është vënë nën presion nga rritja e kostove dhe rënia e shitjeve të reklamave.

Aksionet e kompanisë mëmë Meta u rritën me më shumë se 15% në tregtimin pas orarit të punës pasi Mark Zuckerberg tha se viti 2023 do të jetë “viti i efikasitetit”. Meta me anë të një deklarate tha se:

Ne jemi në një mjedis tjetër tani duke treguar të ardhurat e kompanisë, të cilat ranë në vitin 2022 për herë të parë në historinë e saj pas viteve të rritjes dyshifrore. Ne nuk presim që kjo të vazhdojë, por gjithashtu nuk mendojmë se do të kthehet si më parë.

Rikujtojmë, se Facebook dhe Instagram do të shtojnë kufizimet për të dhënat e adoleshentëve në mënyrë që kompanitë të mos mund t’i përdorin ato për të synuar reklamat e tyre. Duke filluar nga ky muaj, reklamuesit nuk do të jenë më në gjendje të shohin gjininë e përdoruesve të rinj ose llojin e postimeve të tyre, si një mënyrë për të synuar reklamat në atë kategori.

Ndërkaq, Meta ka rënë dakord të zgjidhë çështjen e Cambridge Analytica për 679.6 milionë euro. Marrëveshja e propozuar do të zgjidhte një çështje që ka qenë e hapur që nga viti 2018, në të cilën Facebook u akuzua se i lejoi firmës konsulente të palës së tretë të ketë qasje në të dhënat e gati 87 milionë përdoruesve.