Tech

E disponueshme për një kohë të kufizuar, ora e veçantë e dorës që kushton 21 mijë euro!

Prodhuesi finlandez i orëve, Sarpaneva është i njohur për koleksionet dhe dizajnet e pazakonta që duken gotike dhe futuriste në të njëjtën kohë. Justin Mastine-Frost, një koleksionist orësh dhe drejtor i përmbajtjes digjitale në revistën Sharp, është gjithashtu një adhurues i orëve të tyre, i cili arriti në përfundimin se damasku, një çelik që përdoret shpesh në prodhimin e thikave, do të funksiononte mirë me orët.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Justin Mastine-Frost (@justinmfrost)

Prodhuesi i thikës në Ontario, Grimsmo Knives u pajtua me të, ashtu si edhe prodhuesi i lartpërmendur i orëve Sarpaneva. Rezultati është ora Sarpaneva Dragonskin Damascus, ora e parë e bërë nga damasku. Dragonskin Damascus ka një numërues ngjyrë vjollce që me të vërtetë i ngjan lëkurës së dragoit në dizajn. Ora është e bazuar në modelin Sarpaneva K1. Ka një kuti prej çeliku inox që është 42 mm i gjerë, 46 mm nga gozhda në gozhdë dhe është 10 mm i trashë.

Ora kombinon metoda të ndryshme të përpunimit të çelikut. Ora mundësohet nga një kalibër i modifikuar Chronode P1003 dhe funksionon në 4 Hz. Ka 60 orë rezervë energjie. Ora vjen me një rrip Sarpaneva Moonbridge të bërë nga çelik inox 316L. Për shkak të kostos dhe kompleksitetit të prodhimit, ora është e disponueshme ekskluzivisht për porosi dhe për një kohë të kufizuar. Çmimi i orës është 21 mijë euro.