Botë e Çuditshme

U dëmtua kur bomba atomike u hodh në Hiroshima, shitet ora në ankand!

Një orë që u dëmtua kur bomba atomike u hodh në Hiroshima më 6 gusht 1945 është shitur në ankand për më shumë se 31,000 dollarë. Ora mbeti e ngrirë në 8:15 të mëngjesit në momentin kur bomba atomike shpërtheu mbi qytetin japonez në ditët e fundit të Luftës së Dytë Botërore, sipas shtëpisë së ankandeve RR me qendër në Boston.

Oferta fituese në ankand ishte 31,113 dollarë. Kristali i orës u mjegullua nga goditja e shpërthimit dhe akrepat mbetën të ndalur në momentin kur B-29 Enola Gay hodhi bombën atomike. Objekti u gjet në rrënojat e Hiroshimës dhe ofron një pasqyrë të shkatërrimit masiv të shkaktuar nga bomba e parë atomike e shpërthyer mbi një qytet.

Shtëpia e ankandeve tha se, sipas dërguesit të sendit, një ushtar britanik e mori orën nga rrënojat ndërsa ishte në një mision për të ofruar furnizime emergjente dhe për të vlerësuar nevojat për rindërtim të qytetit. Sipas shtëpisë së ankandeve, ora e vogël prej bronzi u soll në ankand së bashku me sende të tjera me rëndësi historike.