Bota Botë e Çuditshme

Hapet një qendër votimi vetëm për një familje në një fshat të Himalajeve!

Pesë persona nga e njëjta familje në një fshat të largët të Himalajeve votuan në zgjedhjet e Indisë në qendrën e tyre të votimit. Zyrtarët kanë udhëtuar shtatë orë për t’u mundësuar të dorëzonin fletët e votimit dhe në të gjithë ndërmarrjen do të duhej të merrnin hua energji elektrike nga ushtria. Zyrtarët morën pajisjet e votimit në Leh, kryeqyteti i territorit federal Himalayan të Ladakh dhe hipën në një autobus për udhëtimin 180 kilometra për në Varsha, ku votuesit e vetëm ishin Rinchen 23-vjeçare dhe prindërit dhe gjyshërit e saj.

E vendosur rreth 20 kilometra larg akullnajës Siachen, fronti me lartësinë më të madhe në botë ku Pakistani dhe India janë përplasur për dekada, Warshi është i aksesueshëm nga rruga, por nuk ka energji elektrike, internet dhe spitale. Kur gjeneratori që ata mbanin u prish, zyrtarët iu drejtuan ushtrisë indiane për ndihmë. India po voton në shtatë faza në zgjedhjet që filluan më 19 prill dhe janë planifikuar të përfundojnë më 1 qershor.