Auto & Moto

Honda vjen me ndryshim rrënjësor të pamjes së makinave!

Honda ka njoftuar se do prezantojë një formacioni të ri makinavve elektrike për tregjet globale. Nuk ka shumë detaje se cila saktësisht seri e makinave elektrike do të prezantohet apo çfarë dizajni do të përdoret, por Honda ka publikuar një foto që mund të nënkuptojë një ndryshim rrënjësor në këtë drejtim.

Deri më tani, makinat nga ky prodhues kanë pasur kryesisht skaje të drejta dhe një pamje të jashtme relativisht të thjeshtë. Në foton e re, megjithatë, shohim një dizajn të frymëzuar nga forma gjeometrike, të ngjashme me Peugeot e-3008 ose Scenic E-Tech. Me shpalljen e serisë së re, Honda përsëriti synimin e saj për të prodhuar vetëm makina që janë 100% elektrike deri në vitin 2040.

Rikujtojmë, se Honda ka zbuluar baterinë e saj të karburantit të hidrogjenit të gjeneratës së ardhshme në një ekspozitë tregtare në Bruksel, Belgjikë. Ende në fazën e prototipit, kjo pajisje po zhvillohet për një gamë të gjerë aplikimesh, duke përfshirë për makinat elektrike me hidrogjen, për automjete komerciale dhe për makineri ndërtimi.

Lista e prodhuesve të automjeteve që shpenzojnë kohë dhe para në teknologjinë e hidrogjenit është relativisht e shkurtër. BMW është duke punuar së bashku me Toyota-n, veçanërisht ka prezantuar një X5 eksperimental me hidrogjen më herët gjatë këtij viti, General Motors po zhvillon teknologjinë me Honda-n dhe Hyundai është gjithashtu një përkrahës kryesor i automjeteve me hidrogjen.