Bota Botë e Çuditshme Tech

Imazhet e lindjes dhe perëndimit të diellit në planetin Mars!

Së fundmi, NASA ka publikuar një video me imazhe të pabesueshme dhe vërtet magjike të lindjes dhe perëndimit të diellit në planetin Mars. Është hera e parë që lindja dhe perëndimi i diellit në planetin Mars mund të shihen kaq qartë. Imazhet u kapën nga roveri Curiosity i NASA-s, i cili u largua nga Toka në vitin 2011 dhe u ul në planetin tonë fqinj në vitin 2012.

Janë mbresëlënëse pamjet e publikuara nga NASA nga planeti Mars. Por gjëja më mbresëlënëse është se ato i ngjajnë tokës. Shumica e reve në Mars fluturojnë jo më shumë se 37 milje mbi tokë dhe përbëhen nga akulli i ujit. Sondazhi i fundit i NASA-s bazohet në vëzhgimet e vitit 2021 të reve të natës, sepse, në të njëjtën mënyrë si në Tokë, retë ofrojnë informacion jetik për shkencëtarët që shpresojnë të kuptojnë më shumë rreth motit të planetit.

Së fundmi roveri Curiosity i NASA-s ka gjetur prova se në rajone të ndryshme të Marsit ka pasur liqene. Agjencia amerikane e hapësirës raportoi zbulimin e teksturave të shkëmbinjve të valëzuar, duke sugjeruar se shenja të mëdha uji ekzistonin në një zonë që shkencëtarët kishin menduar se do të ishte më e thatë. “Kjo është dëshmia më e saktë e ujit dhe valëve që kemi parë në të gjithë misionin,”-tha një nga studiuesit.