Botë e Çuditshme Travel

Ju prezantojmë me personat që mund të udhëtojnë në gjithë botën pa pasaportë!

ka tre njerëz në planet që mund të udhëtojnë pa pasaportë. Me vdekjen e saj shtatorin e kaluar, Mbretëresha Elizabeth jo vetëm që la kurorën në duart e djalit të saj të madh, por edhe një liri të veçantë udhëtimi. Mbreti Charles nuk ka nevojë për një pasaportë britanike për udhëtimet e tij jashtë vendit. Në vend të një pasaporte, Mbreti Charles përdor një dokument zyrtar që mban stemën mbretërore.

Të gjithë anëtarët e tjerë të familjes mbretërore britanike janë pajisur me pasaporta. Dy personat e tjerë janë perandori Naruhito dhe gruaja e tij, Perandoresha Masako e Japonisë, e cila ka pasaportën më të fuqishme në botë këtë vit pasi qytetarët e saj mund të udhëtojnë pa viza në 193 destinacione në mbarë botën.

Mos u shqetësoni nëse e gjeni veten me një pasaportë të skaduar, pasi ka ende disa vende ku mund të udhëtoni me të. Rregullat e reja në fuqi në lidhje me pasaportën tuaj kanë bërë që shumë njerëz të detyrohen të humbasin fluturimet e tyre. Kjo për shkak të rregullave të reja konfuze të skadencës që nuk lejojnë më pasaportat të jenë më të vjetra se 10 vjet. Fatmirësisht, ju ende mund të fluturoni me një pasaportë të skaduar. Zbuloni më shumë duke klikuat në këtë link.