Celebrities Gossip Showbiz

Komediania e njohur Amy Schumer tregon se çfarë fshihet pas fytyrës së saj ‘të fryrë’…

Komediania e njohur Amy Schumer është diagnostikuar me sindromën Cushing. Schumer e ndau lajmin në edicionin e “News Not Noise” të Jessica Yellin, duke thënë se spekulimet për fytyrën e saj të fryrë e shtynë atë të kërkonte trajtim. Cushing shkaktohet nga një sasi e tepërt e kortizolit të hormonit të stresit në trup. Shtimi në peshë dhe presioni i lartë i gjakut janë një ndër simptomat. Mund të jetë fatale nëse nuk trajtohet.

Sipas Institutit Kombëtar të Shëndetësisë, vetëm 40 deri në 70 njerëz në çdo një milion njerëz kanë Cushing, duke e bërë këtë sindromë jashtëzakonisht të rrallë.

Kanë qenë disa javë të çmendura për mua dhe familjen time. Përveç frikës për shëndetin tim, më duhej të isha edhe në kamerë duke lexuar komentet në internet. Por faleminderit Zotit për këtë sepse kështu kuptova se diçka nuk shkonte. Kështu që zbulova se kam llojin e Cushing-ut që do të largohet vetë, ishte lajmi më i madh që mund të imagjinohej.

Sindroma Cushing më së shpeshti prek të rriturit, zakonisht të moshës 30 deri në 50 vjeç dhe ka tre herë më shumë gjasa të prekë gratë sesa burrat.