Tech

Kuptimet e fshehura të shiritit të verdhë të baterisë që nuk i keni ditur më parë!

Shiriti juaj i baterisë i iPhone-it tuaj është ndoshta i gjelbër në shumicën e kohës dhe ndonjëherë i kuq. Ai gjithashtu mund të bëhet i verdhë dhe kjo ka një kuptim shumë të rëndësishëm. Apple përdor ngjyrën e verdhë të ikonës së baterisë së shiritit të statusit për të sinjalizuar kur një iPhone ka hyrë në një gjendje të veçantë.

Kjo gjendje quhet Modaliteti i Fuqisë së Ulët dhe ju mund të keni dëgjuar për të. Është një cilësim që redukton sasinë e energjisë që përdoret nga iPhone juaj. Në të vërtetë ka vetëm dy raste kur mund ta shihni dhe të dyja janë të rëndësishme. Para së gjithash, Modaliteti i Fuqisë së Ulët ofrohet automatikisht si një kërkesë kur bateria juaj arrin 20%. Kjo është bateria shumë e ulët, kështu që nuk duhet ta injoroni paralajmërimin: Modaliteti me energji të ulët mund t’ju shpëtojë në një krizë.

Modaliteti duhet të fiket automatikisht kur iPhone juaj ka marrë 80% bateri ose më shumë se aq. Derisa ta bëni këtë, “Modaliteti i energjisë së ulët” do të mbetet aktiv nëse nuk e çaktivizoni manualisht. Hera e dytë që mund ta shihni është nëse e keni ndezur aksidentalisht hakimin e iPhone. Kjo mund të mos duket si një punë e madhe (kujt nuk i pëlqen jetëgjatësia shtesë e baterisë?), por mund të jetë një problem.

Modaliteti me energji të ulët kursen energji duke kufizuar disa veçori. Kështu që nuk do ta merrni përvojën e plotë të iPhone me “Modalitetin e Fuqisë së ulët” aktive. Këto janë veçoritë që ndikohen nga modaliteti i energjisë së ulët:

5G (me përjashtim të transmetimit të videos) në modelet iPhone 12
Kyçja automatike (e parazgjedhur në 30 sekonda)
Shkëlqimi i ekranit
Shfaqni shpejtësinë e rifreskimit (e kufizuar deri në 60 Hz) në modelet iPhone dhe iPad me ekran
Disa efekte vizuale
iCloud Photos (përkohësisht në pauzë)
Shkarkime automatike
Marrja e emai-eve
Rifreskimi i aplikacionit në sfond

Kjo është arsyeja pse Apple u tregon përdoruesve kur ata janë në modalitetin e energjisë së ulët duke përdorur një ikonë të verdhë. Është e rëndësishme që përdoruesit të jenë shumë të qartë kur Modaliteti i Fuqisë së Ulët është aktiv, pasi mund të zbuloni se pajisja juaj nuk funksionon normalisht. Kjo funksionon si një kujtesë e mirë për të çaktivizuar modalitetin me energji të ulët nëse nuk keni nevojë për të.

Nëse vëreni se bateria po ju mbaron vazhdimisht, ia vlen të kontrolloni faqen Cilësimet > Bateria për të parë nëse ndonjë aplikacion po konsumon shumë ngarkesë. Ju gjithashtu mund të prekni Battery Health për të parë nëse bateria juaj është degraduar me kalimin e kohës.