Tech

Lartësia që duhet të ketë modemi juaj për shpejtësinë më të mirë të internetit

Vendosja e ruterit tuaj WiFi në lartësinë e gabuar është një nga gabimet më të mëdha të internetit në shtëpi që mund të bëni. Nëse jeni duke përjetuar vazhdimisht probleme WiFi, është koha të kontrolloni vendosjen e ruterit tuaj. Shpesh prizat elektrike vendosen pranë dyshemesë, që do të thotë se mund të jetë joshëse të ulësh edhe ruterin.

Por kjo është një ide e tmerrshme: do të dëshironi ta vendosni ruterin të bukur dhe të lartë në dhomë. Kjo do të thotë që ju do të keni shansin më të mirë për të përhapur sinjale të forta në të gjithë dhomën tuaj dhe të lidheni me pajisjet tuaja.

Ofruesi amerikan i internetit Ritter Communications shpjegon:

Ne ju rekomandojmë të vendosni ruterin tuaj pesë deri në shtatë këmbë nga toka me një pamje të pastër. Ruteri juaj lëshon valë radio që përhapen jashtë dhe poshtë nga burimi i tyre. Vendosja e ruterit tuaj në një distancë të mirë nga toka përmirëson gamën e sinjalit tuaj.

Në përgjithësi, është e rëndësishme të vendosni ruterin tuaj mbi shumë prej objekteve në shtëpinë tuaj që do të bllokonin ose dobësonin sinjalet e tij. Pra, lënia e tij në një cep në dysheme të ngulitur pas objekteve është një ide e tmerrshme. Ofruesi britanik i internetit PlusNet tha:

Vendosja e një ruteri në dysheme mund të zbehë performancën e tij, pasi pajisja po dërgon sinjale që absorbohen menjëherë nga toka. Provoni ta ngrini ruterin tuaj lart dhe ta vendosni në një bufe ose raft për të arritur mbulim më të plotë.

Është e mundur të blini një montim për ruterin tuaj për ta bërë atë të bukur dhe të lartë. Përndryshe, thjesht do t’ju duhet ta vendosni në diçka që mund ta ngrejë atë. Faqja amerikane e krahasimit të internetit AllConnect tha:

Vendosni ruterin tuaj në një raft të lartë. Ruterët dërgojnë sinjalin poshtë, kështu që sa më lart të vendosni ruterin, aq internet më të mirë do të keni.

Por rregullat mund të ndryshojnë nëse ruteri juaj nuk është në katin e parë të shtëpisë tuaj. Nëse keni një ruter që ofron mbulim të plotë të shtëpisë, është më mirë të zgjidhni vetëm një vendndodhje qendrore. Në mënyrë të ngjashme, është e rëndësishme të mbani ruterin tuaj WiFi larg objekteve të tjera, veçanërisht nëse ato janë prej metali.