Celebrities Gossip Showbiz

Marilyn Monroe, një Barbie apo një grua e hekurt?!

Marilyn Monroe është po aq një model për të rejat sot sa ishte në vitin 1962. Bota i tha lamtumirë Marilyn më 4 gusht 1962, pasi ajo u gjet e vdekur në shtëpinë e saj në Brentwood, Kaliforni, nga psikiatri i saj, Ralph Greenson. Një autopsi arriti në përfundimin se vdekja e saj ishte një “vetëvrasje e mundshme” nga mbidoza e drogës. (Shumë nga provat për këtë, megjithatë, janë të diskutueshme dhe një shënim vetëvrasjeje nuk u gjet kurrë.)

Kur ju kujtohet Marilyn Monroe, ju mund të mendoni për këngën seksi “Happy Birthday” që ajo i këndoi John F. Kennedy-t ose performancën e saj tërheqëse të “Diamonds Are a Girl’s Best Friend” nga filmi Gentlemen Prefer Blondes. Por për shumë vajza të reja atëherë dhe sot, Marilyn ishte më shumë se një seks simbol. Ajo ishte një shembull, edhe nëse pinte, merrte drogë dhe duhan.

Marilyn që duam nuk është në të vërtetë Marilyn Monroe. Është Norma Jean Mortenson (më vonë Baker), vajza që ishte braktisur në një sërë shtëpish kujdestare nga nëna e saj dhe që nuk e njohu kurrë babanë e saj. Norma mbijetoi duke u mbytur në moshën 2 vjeçare. Më vonë ajo jetoi në një jetimore në Los Anxhelos. Si një modele 16-vjeçare, ajo u martua me një burrë që e quajti “Babi” pasi e takoi atë në fabrikën e avionëve ku punonte. Ai shkoi në luftë dhe ata u divorcuan në vitin 1946.

Më vonë, ajo studioi në studion e aktorëve dhe në Universitetin e Kalifornisë Jugore. Pas kësaj, ajo punoi për Twentieth Century Fox dhe Columbia Pictures dhe u shfaq në filma si “The Asphalt Jungle” dhe “Ladies of the Chorus”. Pastaj Joseph L. Mankiewicz e futi atë në filmin All About Eve. Që atëherë, ajo ishte Marilyn. Marilyn konsiderohej gruaja më e bukur e kohës së saj. Por ajo ishte më shumë se kaq, ajo ishte një model që u tregoi grave të reja se ato mund të triumfojnë mbi një të kaluar të trazuar dhe ende të rriten për të qenë gjithçka që duan. Edhe pse ishte ikona e seksit të kohës së saj, ajo nuk ishte kurrë një Barbie. Ajo nuk ishte veçanërisht e dobët, ajo kishte një sens të mirë humori dhe dukej se gjithmonë përpiqej të ishte vetvetja.

Marilyn nuk ishte një person i përsosur. Ajo kishte probleme me drogën dhe probleme me alkoolin dhe probleme me burrin. Por gruaja që vdiq në moshën 36-vjeçare i kishte mbijetuar një familjeje tmerrësisht jofunksionale. Ajo ndryshoi përgjithmonë mënyrën se si ne i shikojmë gratë, seksin dhe aktrimin. Për brezat e vajzave të reja, Marilyn është një ikonë dhe një model.