Auto & Moto

Në më pak se 12 minuta, Nio prezanton karikuesin ultra të shpejtë!

Nio zbuloi së fundmi një karikues të ri me fuqi të lartë destinacioni në NIO Day 2022. Karikuesi është i aftë të japë deri në 500kW energji elektrike, duke e bërë atë një nga stacionet më të fuqishme të karikimit të disponueshëm në treg. Është projektuar për të reduktuar ndjeshëm kohën e karikimit për automjetet elektrike, veçanërisht ato të prodhuesve të tjerë.

Përveç këtij karikuesi inovativ, Nio operon gjithashtu një rrjet stacionesh unike të ndërrimit të baterive, të cilat ofrojnë një mundësi tjetër të përshtatshme për drejtuesit e automjeteve elektrike për të rimbushur shpejt dhe me lehtësi fuqinë e automjetit të tyre. Sipas Nio, karikuesi i tij i ri ultra i shpejtë është i qasshëm për të gjithë prodhuesit e automjeteve elektrike dhe gjithashtu është në dispozicion edhe për publikun.

Është në gjendje të prodhojë një rrymë karikimi maksimal prej 660A, duke e bërë atë një nga karikuesit me fuqinë më të lartë në treg. Me prodhimin e tij mbresëlënës, karikuesi Nio pritet të reduktojë ndjeshëm kohën e karikimit për makinat elektrike dhe ta bëjë procesin e karikimit më të përshtatshëm dhe efikas për drejtuesit.

Karikuesi i ri ultra i shpejtë është në gjendje të karikojë në vetëm 12 minuta, me kusht që automjeti të ketë të paktën 10% karikim. Për automjetet elektrike të ndërtuara në platformën 400V, koha e karikimit është rreth 20 minuta për të arritur të njëjtin nivel karikimi.

Këto kohë karikimi janë dukshëm më të shpejta se ato të stacioneve tradicionale të karikimit dhe pritet të jenë veçanërisht të përshtatshme për drejtuesit që duhet të rimbushin shpejt automjetet e tyre ndërsa janë në lëvizje. Ky karikues ultra i shpejtë i Nio është i pajisur me një ekran 15.6 inç dhe përmban teknologjinë ekskluzive të kompanisë për ftohje të lëngshme.

Në fakt, këto veçori punojnë së bashku për të reduktuar ndjeshëm peshën e kabllos të karikimit, duke e bërë të lehtë për përdoruesit të përdorin karikuesin vetëm me një dorë.  Karikuesi i ri pritet të jetë funksional deri në mars 2023, afërsisht në të njëjtën kohë me stacionet e ndërrimit të baterive të gjeneratës së tretë të kompanisë.