Design Lifestyle

Në një nga rrugët më të bukura të Milanos, brenda shtëpisë së dizajneres JJ Marin!

Në këtë artikull u kërkojmë dizajnerëve të hapin dyert e dhomës së tyre më të dashur, duke ndarë historitë dhe frymëzimet pas stilit dhe pjesët e tyre të preferuara. Më poshtë, JJ Martin, themeluesja e markës së modës dhe pajisjeve shtëpiake që e pëlqejnë printin La DoubleJ, na mirëpret në kuzhinën e gjallë të apartamentit të saj në Milano.

Dizajnerja, e njohur për dashurinë e saj të madhe për printet e gjalla në koleksionet e saj të modës dhe pajisjeve shtëpiake, u zhvendos në apartamentin krejtësisht ‘të zhveshur’ pak para mbylljes së parë në 2020 dhe kishte shumë kohë për të qenë në atë hapësirë boshe dhe për të menduar.

Kur hyni për herë të parë, syri juaj tërhiqet nga dritarja që shikon në Via Alberta da Giussano, e cila është një nga rrugët më të bukura me pemë të Milanos. Jam mjaft me fat që kam jashtë pallatin më të mrekullueshëm të fundit të shekullit të 19-të.

Ajo shpejt injektoi “përzierjen e stileve” të gjalla që tani përbëjnë estetikën e kuzhinës së saj. “Është shkrirja perfekte e shijeve dhe procesit tim krijues, njëra anë e dhomës është e shekullit të 19-të, ana tjetër është dizajni i shkëlqyeshëm modernist italian i viteve ’90 dhe në mes, ju keni një tavolinë të shekullit me karrige Thonet që kam blerë. Përzierja e epokave jam thjeshtë unë. Në çdo dhomë unë jam duke përzier shekuj, stile, ngjyra dhe modele të ndryshme.

Martin e përshkruan procesin e saj të projektimit si jashtëzakonisht intuitiv.

Unë i kisha telefonuar Raimondo Garau, i cili është një tregtar i jashtëzakonshëm antik në Milano, duke i bërë të ditur se kisha blerë një apartament të ri për të parë nëse ai kishte ndonjë gjë të mrekullueshme për mua. Ashtu si shumë italianë, ai ka një stil kaq të mrekullueshëm.

Garau i tha Martinit se sapo kishte qenë në shtëpinë e një gruaje të moshuar e cila po kërkonte të hiqte qafe kuzhinën e saj Poliform, një komplet i bukur me ngjyrë vere, i përbërë nga tavolina mermeri.

Unë kam pasur gjithmonë një lloj fati magjik kur bëhet fjalë për gjetjet e cilësisë së mirë. E dija se doja të përzieja dizajnin e shkëlqyeshëm të asaj ane të kuzhinës me diçka pak më të çuditshme dhe romantike dhe paleta e ngjyrave është një nga elementët e mi të preferuar. Unë nuk kam parë shumë kuzhina rozë dhe kjo është një rozë shumë e veçantë. Ofron kaq shumë ngrohtësi. Më pëlqen të jem në dhoma në të cilat ngjyra nuk mbaron.

Nuk ka mure të bardha apo tavane të bardha në banesën time. Ngjyra shkon nga muret dhe mbi tavanet, kështu që ju ndiheni sikur jeni të mbështjellë me karamele. Meqenëse jetoj vetëm, këtu vij pas punës. Unë kthehem në shtëpi, ulem në kuzhinë, ha darkën time dhe lexoj këtu. Pjesa tjetër e shtëpisë është me të vërtetë mjaft e gjerë, kështu që, kur je vetëm, është mirë të jesh në dhomën më komode. Në mënyrë tipike, pllakat vendosen në mure në një mënyrë shumë të saktë, pothuajse angleze. Ky është stili kaotik italian.

Katër pjesët e mia të preferuara

1.Pasqyra veneciane

E mora këtë pasqyrë veneciane të shekullit të 18-të të zbukuruar. Është thjesht dekorativ.

2.Tavolina

Pasi të dy anët e kuzhinës u bashkuan, doja diçka vërtet të thjeshtë në qendër, kështu që mora tryezën shumë të pastër, Saarinen ‘Tulip’.

3.’Muri i pjatave’

Ishte Raimondo ai që kishte parë një ekspozitë të Fondazione Prada me të gjitha këto pjata në mure. Ai më dha idenë për murin tim. Duket pothuajse pak kaotike. Ne i morëm të gjitha pllakat e prototipit La DoubleJ nga bodrumi i magazinës sonë, kështu që asnjëra prej tyre nuk është në prodhim. Në mënyrë tipike, pllakat vendosen në mure në një mënyrë shumë të saktë, pothuajse angleze. Ky është stili kaotik italian.

4.Kuzhina

Përfundova duke blerë kuzhinën daneze të shekullit të 19-të nga arkitektja Fanny Bauer Grung. Më pëlqen të kem një raft nga të gjitha qelqi, pastaj një raft me të gjitha pjatat e mia. Për mua është shumë utilitare, por gjithashtu ofron shumë kënaqësi vizuale.