Bota

Nëna emigrante Lucia Garcia akuzohet për hedhjen e foshnjës në koshin e plehrave të spitalit!

Një nënë nga Meksika, e cila u arrestua pasi la djalin e saj të porsalindur në një kosh plehrash në një spital të qytetit, betohet se nuk e dinte se ishte shtatzënë dhe nuk e kishte kuptuar se e kishte hedhur fëmijën e saj. Lucia Garcia, 21 vjeç, tha për The Post në spanjisht nga shtëpia e saj në Staten Island:

Mendova se ishte vetëm gjak. Nuk e dija se e hodha fëmijën tim në koshin e plehrave derisa më tha infermierja më vonë.

Garcia u arrestua më 20 maj, kur u gjet e mbuluar me gjak në Spitalin Universitar Staten Island. Një oficer policie që punonte në sigurimin dhe stafin e pastrimit dëgjoi të qarat e foshnjës dhe gjeti djalin e porsalindur në koshin e plehrave.

Isha me pranga në shtratin tim në spital.

Ajo u akuzua për dy akuza për sulm, dy akuza për rrezikim të pamatur dhe një akuzë për veprim në mënyrë të dëmshme për një fëmijë, tregojnë të dhënat në internet. Foshnja, e cila u dërgua menjëherë në NYU Langone pas lindjes së tij, është ende e shtruar në spital, por është nën kujdestarinë e Administratës së Qytetit për Shërbimet e Fëmijëve, tha një burim. Një urdhër mbrojtjeje është lëshuar gjithashtu kundër saj në një gjyq pranë shtratit të hënën, tregojnë të dhënat.

Babai i saj, Ambrosio Garcia, 41 vjeç, tha se vajza e tij kishte këmbëngulur se ajo nuk ishte shtatzënë dhe se ai e solli në spital një natë më parë sepse ajo nuk ndihej mirë. Garcia, e cila është me origjinë nga Meksika dhe emigroi në SHBA rreth 10 muaj më parë, tha se nuk e ka idenë se ku ndodhet tani djali i saj i mitur.

Nuk e di kur do ta kthej. Unë dua që ai të kthehet. Unë dua të kujdesem për të. Unë thjesht dua që fëmija im të kthehet.

Garcia tha se babai i foshnjës jeton në Manhattan dhe ai erdhi në dhomën që ajo ndan me babain e saj në Staten Island disa herë pasi të dy u takuan në Facebook. Policia e mori telefonin e saj në spital, kështu që ajo nuk ka mundur t’i tregojë se kishte fëmijën e tij.

Si do t’i tregoj kur nuk kam asnjë mënyrë për ta kontaktuar? Por babai im ka në plan të gjejë babanë e foshnjës. Ai do të duhet të paguajë për të gjithë këtë. Në fillim, nuk e dija nëse isha gati të bëhesha nënë. Mendova se kisha bërë një gabim, por tani dua që ai të jetë këtu me mua.