Tech

Netflix vjen me një lajm aspak të mirë!

Netflix ka informuar përdoruesit se do të ndërpresë plotësisht paketën e tij të përballueshme Basic. Platforma e transmetimit u dërgoi një email përdoruesve duke i informuar ata për një ndryshim të ri në abonime, pra anulimin e nivelit Basic nga qershori i këtij viti. Ka pasur shenja që Netflix e ka planifikuar këtë lëvizje prej disa kohësh, pasi vitin e kaluar plani i abonimit Basic u ndërpre në Mbretërinë e Bashkuar dhe SHBA dhe më parë në Kanada.

Rreth asaj kohe, përdoruesit duhej të përdornin nivelin e abonimit “Standard me reklama” dhe Netflix u përpoq të tregonte se kjo nuk ishte aq e tmerrshme, duke theksuar një ulje çmimi prej 25% (në rreth 5 euro), si dhe një përmirësim në cilësi transmetimi (në 1080p Full HD). Kjo nuk do t’i kënaqë shumë klientët. Ata që nuk duan reklama do të duhet të paguajnë të paktën për nivelin e rregullt “Standard”, i cili kushton dy herë më shumë se ai me reklama.

Netflix tha gjithashtu së fundmi se nuk do të publikojë më numrin e abonentëve dhe sa para fiton për person, duke filluar me raportin e fitimeve të tremujorit të parë 2025. “Ne jemi të fokusuar në të ardhurat dhe marzhin operativ, si dhe sa kohë kalojnë përdoruesit në platformë, që është treguesi ynë më i mirë i kënaqësisë”,-thuhej në letrën drejtuar aksionerëve. Kompania shtoi se:

Më parë, kur kishim pak të ardhura ose fitime, rritja e anëtarësimit ishte një tregues i fortë i potencialit tonë të ardhshëm. Por tani ne po gjenerojmë fitime shumë të rëndësishme dhe po zhvillojmë gjithashtu rrjedha të reja të të ardhurave, kështu që anëtarësimi është vetëm një komponent i rritjes sonë.

Netflix gjithashtu vuri në dukje gjendjen aktuale të planeve të tij të ndryshme si një arsye tjetër për të mos u fokusuar aq shumë në totalin e abonentëve dhe të ardhurat mesatare për anëtarësim, pasi një nivel shërbimi mund të ketë të ardhura shumë më të larta se një tjetër.