Art & Kulturë Film & Tv

“Njëqind vjet vetmi”, romani i famshëm i Marquez vjen si serial në Netflix!

Një adaptim i një prej librave më ikonikë të të gjitha kohërave, “Njëqind vjet vetmi” i Gabriel Garcia Marquez do të vijë në Netflix.

Një trailer u lançua për seritë që bëjnë fjalë për familjen me shumë gjenerata nga qyteti mitik i Macondo dhe për murtajën që i përndjek ato.

Traileri i prezanton shikuesit me familjen Buendia dhe tregon sesi historia do të zgjasë me gjenerata të tëra.

Gjithashtu përfshin një linjë dialogu – linjën hapëse të romanit të Garcia Marquez:

“Shumë vite më von, përpara skuadrës së pushkatimit, Kolonel Aureliano Buendia do kujtohej për atë pasdite të largët kur i ati e çoi të zbulonte akullin.”

Fansat po shpresojnë që ky do të jetë një adaptim që i qendron besnik librit por nuk do jetë asesi e lehtë të përshtasësh romanin ikonik.

Nuk ka ende një datë të saktë për “Njëqind vjet vetmi” por Netflix premton që do të vijë “së shpejti”.

Marrë parasysh që kemi tashmë një trailer, besohet se seriali do të shfaqet dikur mes Qershorit dhe Shtatorit të 2024.

Seriali do të ketë në regji Laura Mora dhe Alex Garcia Lopez dhe përshkruhet nga Netflix si një prej produksioneve më ambicioze në Amerikën Latine deri më tani.

Seriali u filmua tërësisht në spanjisht dhe u xhirua në Kolumbi me mbështetjen e familjes së Garcia Marquez.

Romani tregon historinë e familjes Buendia dhe patriarkut të saj Jose Arcadio Buendia, që themeloi qytetin fiksional të Macondos. Është një nga modelet e parë të realizmit magjik dhe konsiderohet si kryevepra e Garcia Marquezit.