Botë e Çuditshme

Rroga e “çmendur” që do të keni nëse pranoni të kujdeseni për macet e këtij çifti!

5500 euro në muaj për t’u kujdesur për dy mace. Kjo është oferta e një çifti anglez, për njerëzit që aspirojnë të kujdesen për macet gjatë mungesës së tyre. Personi përgjegjës do të punojë me një asistent personal, një kuzhinier dhe një kopshtar. Puna e tij do të përmblidhet në të ushqyerit, kujdesin dhe ndërveprimin me macet e pronarit në një mënyrë të dashur.

Megjithatë, puna nuk përmblidhet vetëm në kujdesin e maceve. Personi duhet të jetë i vetëdijshëm për kujdesin dhe punët e shtëpisë.

Është thelbësore të sigurohet që shtëpia të mbahet e pastër dhe e organizuar në baza ditore, duke përfshirë pastrimin e pluhurit, pastrimin e dritareve dhe pastrimin e banjove.

Kandidatit do t’i kërkohet të kryejë edhe detyra të tjera si pastrimi dhe lustrimi i mobiljeve, si dhe larja dhe hekurosja e rrobave dhe përgatitja e rrobave për pastrim kimik. Rikujtojmë, se pronarët e maceve dhe qenve luftojnë me gjumin e tyre, sipas hulumtimit. Një studim i 5000 njerëzve për revistën Human-Animal Interactions zbuloi se gërhitja ishte e zakonshme tek pronarët e qenve. Ata me mace kishin një shans më të lartë për ngërçe në këmbë. Probleme të tjera përfshinin vështirësinë për të tundur kokën, nevojën për pilula ose zgjimin në mes të gjumit.