Health & Beauty

Si të aplikoni penelin në sytë tuaj për një pamje rrëzëllitëse…

Mënyra se si aplikoni penelin mund të bëjë një ndryshim të madh në sytë tuaj. Këtu, grimierja KATIE JANE HUGHES ndan këshillat e saj të thjeshta dhe efektive për të arritur një pamje më të ndritshme.

1.Përdorni fillimisht një laps kohl

“Për një mënyrë të sigurt për të aplikuar një vijë të zezë klasike, filloni me një laps kohl duke përcaktuar formën. Sipër tij vendosni penelin për të zgjatur më shumë”.

2.Merrni parasysh pikën tuaj fillestare

“Nëse doni një pamje delikate filloni linjën tuaj nga këndi i brendshëm përgjatë vijës së qerpikëve. Shmangni kalimin përmes vijës së qerpikëve nga këndi i brendshëm deri te bishti dhe thjesht vizatoni një krah në këndin e jashtëm”.

 

3.Aplikoni bojë për vetulla

“Nëse aplikoni bojë për vetulla kjo mund ta bëjë shumë punën e vështirë. Boja për vetulla është me të vërtetë krijuesi i penelit. Bashkon gjithçka, kështu që aplikimi i tij së pari bën një ndryshim të madh.”

4.Luaj me ngjyra

Ngjyrat si kafeja e ngrohtë, sherebela, jeshile pylli ose bronzi i thellë funksionojnë mirë në sy. Unë do t’i mbaja ato vetëm përgjatë vijës së qerpikëve dhe ndërsa ngjyrat kafe të ngrohta do t’i ndriçojnë sytë, një ngjyrë e mirë e gjelbër ose e verdhë e gjallë do të luajë nga ngjyra e syve tuaj. Për një pamje pak më të guximshme, provoni të zezën. Më pëlqen gjithashtu një penel vezullues dhe kjo bazë me vijë të zezë funksionon në mënyrë perfekte për shkëlqim.

5.Mbani sytë hapur për vendosje më të mirë të penelit

Aplikoni penelin me sytë hapur nëse kërkoni një penel perfekt. Nëse nuk na besoni, provojeni!