Film & Tv

“Swarm” jep një satirë thumbuese për adhurimin e tepruar!

Prodhuesit e “Swarm”, një serial i ri i Amazon i krijuar nga Donald Glover dhe Janine Nabers, kanë publikuar një listë “Do not spoil” që përjashton detajet e shumë rreth shfaqjes përtej faktit se shtatë episodet janë xhiruar me ngjyra. Por ka shumë për të thënë për pikëpamjen provokuese të serialit të kufizuar për kulturën e fansave dhe se si një besnikëri e tillë mund të kthehet në obsesion.

Glover ka marshuar qartë në ritmin e bateristit të tij për sa i përket punës së tij televizive, me “Atlanta”, e cila së fundmi përfundoi shfaqjen e saj, duke shërbyer si shembulli kryesor i kësaj. “Swarm”, gjithashtu, është pothuajse sfidues i çuditshëm, në një përzierje stilesh dhe temash që bazohet në satirën therëse, komedinë e nënvlerësuar dhe më e rëndësishmja nga të gjitha, tmerrin, në një mënyrë që të kujton disa nga post-“Get Out” të Jordan Peele ” filma.

Personazhi kryesor: Dre

Të gjitha këto gjëra ndihmohen pa masë, rezulton, duke luajtur Dominique Fishback (titujt e të cilit përfshijnë “The Deuce” dhe “Judas and the Black Messiah”) si Dre, figura qendrore në një shfaqje që hapet me personazhin e saj që përjeton një tragjedi. , pastaj duke u marrë me pasojat e asaj në udhëtimin e qytetit-hopping që vijon. Kur prezantohet, Dre është një person i sikletshëm që ndan një lidhje të fortë me shoqen e saj Marissa (Chloé Bailey), e cila përfshin pasionin e tyre për një yll muzikor të quajtur Ni’Jah, i cili definitivisht synohet të ngatërrohet me Beyoncé. Në të vërtetë, fansat më të zjarrtë të Ni’Jah i referohen vetes si Swarm, një dremitje jo aq e mbuluar për kontigjentin e njohur si BeyHive.

E lënë në vullnetin e saj, Dre duket pothuajse pa timon, duke ecur në gjumë nëpër takime, me Ni’Jah që në thelb shërben si drita që e drejton atë nga një vend në tjetrin. Rezultati, në një mënyrë karakteristike të Glover-it, është shumë devijime të çuditshme dhe një rrëfim që shpaloset me ritmin e vet të mprehtë pa u dukur se po nxiton të zbulojë se cila mund të jetë pika më e gjerë. Durimi, megjithatë, shpërblehet, pasi tabloja më e madhe, dhe si e informon historia e pasme e Dre, gradualisht merr formë në tre episodet e fundit. Dhe thelbi i saj, në fund të fundit, janë efektet gërryese të përfshirjes në adhurimin e heronjve të verbër, në thelb duke ia kaluar jetën dikujt që as nuk e njihni.

Për shikuesit

“Swarm” sigurisht nuk është për të gjithë, dhe pa prishur asgjë, shikuesit duhet të paralajmërohen se është e errët, e dhunshme dhe herë pas here shqetësuese. Megjithatë, tema që trajton shfaqja ndihet mjaft domethënëse për të merituar një dëgjim në këtë epokë ku njerëzit formojnë komunitete rreth pasioneve të lidhura me internetin dhe Fishback është një nga ata interpretues që mund t’ju mbajë të mbërthyer pa shqiptuar asnjë fjalë, duke folur shumë me dhimbje dhe mall në sytë e saj.

Për Dre, nuk mund të ketë shkelje më të madhe se mosrespektimi i Ni’Jah. “Swarm” mendon se ku mund të çojë ky lloj mentaliteti dhe nëse nuk funksionon gjithmonë në justifikimin e ritmeve të tij të zgjatura, shfaqja jep mjaft goditje, më në fund, për të fituar më shumë sesa respektin tuaj. “Swarm” do të shfaqet premierë më 17 mars në Prime Video të Amazon.