Botë e Çuditshme sport

Tifozja më jetëgjatë e futbollit, njihuni me 90-vjeçaren Alicia Barreiro Grana!

Në moshën 90-vjeçare, ajo është tifozja më jetëgjatë e skuadrës së Celta Vigos. Alicia Barreiro Grana ka kaluar një jetë me klubin spanjoll që këtë vit feston 100 vjetorin. 2023 është viti i 100-vjetorit të Celta Vigo. Ka kaluar pothuajse një shekull që nga ai 23 gusht 1923, kur dy skuadrat e qytetit u bashkuan, Real Vigo Sporting dhe Real Club Fortuna. Kjo supozoi themelimin e klubit aktual të Celta Vigo.

Përgjatë këtyre 100 viteve histori, skuadra nga Vigo ka luajtur 57 sezone në La Liga dhe ka kaluar 32 sezone të tjera në La Liga 2. Përveç kësaj, klubi ka përjetuar momente të tjera të shkëlqyera sportive. Është një person që ka dëshmuar pothuajse të gjithë evolucionin e Celta. E kemi fjalën për Alicia Barreiro Grana e cila mbush 91-vjeçe në maj. Alicia kujton se:

Ndjej një kënaqësi të madhe. Do të doja të kishte më shumë gra. Në kohën time, zonjat nuk shkonin shumë në futboll. Për mua ky sport kishte të bënte me burrat që vraponin nga një vend në tjetrin me top. U mërzita sepse isha shumë e vogël, merrja kukulla dhe luaja me to, ndërsa babai dhe xhaxhallarët i shijonin lojërat. Kur u rrita, fillova të më pëlqente. Ka tifozë më të vjetër se unë, por unë jam anëtarja e parë. Babai im Maximo më çoi në futboll kur isha vetëm 3-vjeçe.