Lifestyle

Truku sekret që do t’ju ndihmojë të hapni me të parën kapakun e kavanozit!

Ka shumë truke për hapjen e kapakut të kavanozit, nga vendosja e një thike poshtë saj deri te futja nën ujë të nxehtë. Megjithatë, goditja në kapakun e kavanozit mund të jetë zgjidhja më e mirë.

Arsyeja kryesore pse kavanozët janë kaq të vështirë për t’u hapur është ‘plomba’. Edhe pse një kavanoz i mbyllur siç duhet është i rëndësishëm për transportin dhe sigurinë, mund ta bëjë hapjen pothuajse të pamundur. Pra, gjetja e mënyrave inovative për ta zhbllokuar mbylljen do ta bëjë më të lehtë hapjen e çdo kavanozi.

Kur e goditni fort kapakun e kavanozit disa herë me dorezën e një piruni druri ose thike, ndoshta do ta zhbllokomi atë plombë dhe duhet të jeni në gjendje ta hapni kavanozin lehtësisht. Nëse nuk keni sukses, provoni ta goditni edhe disa herë.

Nëse ende nuk mund ta hapni kavanozin pasi e keni goditur disa herë, merrni të njëjtën thikë gjalpi dhe rrëshqiteni nën buzën e kapakut të kavanozit. Mund ta përdorni si levë për ta hapur kavanozin. Sapo të dëgjoni një tingull delikat, është një shenjë se mbyllja është zhbllokuar dhe ju duhet të jeni në gjendje ta hapni kavanozin me lehtësi.

Çdo kavanoz është i ndryshëm, por mendoni ta shtoni këtë truk herën tjetër që është nata e makaronave dhe po përpiqeni ta hapni salcën tuaj të preferuar.