Health & Beauty Lifestyle

Veprimi që duhet të bëni në mënyrë të menjëhershme nëse foshnja juaj përvëlohet me ujë të nxehtë!

Nikki Jurcutz, e cila drejton faqen e internetit të ndihmës së parë për prindërit, Tiny Hearts Education, tha se ky artikull është veçanërisht i rëndësishëm për fëmijët që ende nuk janë trajnuar në tualet. Nikki tha në Instagram: “A mban pelena vogëlushi juaj? Atëherë duhet ta dini këtë.”

Nëna, nga Melburni, Australi, shpjegoi se e para në listën e detyrave të çdo prindi pasi një fëmijë spërkatet me ujë të nxehtë është zhveshja e tyre. Ajo tha:

Nëse foshnja juaj pëson një djegie, një nga gjërat e para që duhet të bëni është të hiqni çdo send veshjeje ose bizhuteri që nuk është ngjitur nga vendi i djegies. Këtu hyjnë pelenat. Pelenat janë të dizajnuara për të thithur dhe mbajtur ujin. Pra, nëse fëmija juaj që mban pelena, aksidentalisht derdh një filxhan ujë të valë në gjoks në pelenën e tij, pelena do të bëjë pikërisht këtë: thith dhe mbajë ujin e vluar. Kështu që ju duhet ta hiqni pelenën sa më shpejt që të jetë e mundur.

Nikki u bëri thirrje nënave dhe baballarëve që të mos kenë frikë ta “shqyejnë” nëse është nevoja, pasi koha është thelbësore.

“Prioriteti juaj tani është ftohja e djegies, pritja e ambulancës, ngushëllimi i fëmijës tuaj dhe heqja e sendeve që nuk janë të ngulura, me pelenat që janë një nga gjërat e para që dua që ju të prekni për të hequr atë ujë të nxehtë nga zona gjenitale. ”, shtoi ish-punonjësja e urgjencës.

Djegiet janë lloji i katërt më i zakonshëm i traumës në mbarë botën. Organizata Botërore e Shëndetësisë (OBSH) vlerëson se 180,000 vdekje shkaktohen nga djegiet çdo vit.