Bota Botë e Çuditshme

Vajza që mban në krah kistin prej 1 kilogramësh!

Një vajzë e vogël ka lindur me një kist gjigant në krahun e saj ndërsa gjendja e saj të përkeqësohet. Jessi Campbell, 2-vjeçe, nga Brisbane lindi më 28 gusht 2021, me një keqformim limfatik në anën e majtë të trupit, të cilin mjekët më vonë e diagnostikuan si Sindroma Kippel Trelauney kur ajo ishte 11 muajshe.

Sindroma Klippel-Trenaunay është një gjendje e rrallë që shkakton rritje të tepërt të indeve të buta dhe kockave, gjë që ka bërë që të zhvillohet kisti prej një kilogrami. Prindërit e Jessi-t, Amara dhe Jonathan Campbell, kanë frikë se vajza e tyre do të ngacmohet për gjendjen kur të fillojë shkollën.

Zonja Campbell tha se ajo tashmë ka dëgjuar që të huajt e quajnë rritjen e Jessi-t ‘të neveritshme’. Prindërit e Jessi shpresojnë se krahu do të jetë tkurrur derisa ajo të arrijë moshën shkollore.

Campbell ka qenë në një spital jashtë Brisbane për dy vjet e gjysmë me Jessi, ndërsa mjekët punojnë për të reduktuar rritjen. Ai ka dokumentuar udhëtimin e Jessi-t përmes një faqeje GoFundMe ku njerëzit mund të ndihmojnë për t’i dhënë vajzës së tij një jetë normale. Paratë e mbledhura do të shkojnë për shpenzimet e vazhdueshme mjekësore të Jessi-t. Për të ndihmuar në përmirësimin e lëvizshmërisë së Jessi-t, Campbell tha se ajo po i nënshtrohet hidroterapisë, fizioterapisë dhe terapisë profesionale.