Botë e Çuditshme

Zbulimi më i fundit në oqean nxit imagjinatën e studiuesve!

Nëndetësja kërkimore, Nautilus eksploroi zona të panjohura të oqeanit dhe zbulimet e saj kanë ndihmuar biologjinë, gjeologjinë dhe arkeologjinë për një kohë të gjatë. Hulumtimi i Nautilus mund të ndiqet drejtpërdrejtë dhe një nga zbulimet e saj është bërë i njohur në mbarë botën. Rruga për në Atlantis? Eksploruesit që pilotonin nëndetësen më pas gjetën rastësisht atë që duket të jetë fundi i një liqeni të tharë që duket si një rrugë me tulla të verdhë, e cila nxiti menjëherë imagjinatën e studiuesve dhe komentuesve në të gjithë botën.

Megjithatë, ekipi i studiuesve nuk e ka identifikuar zyrtarisht si rruga për në Oz ose Atlantis, por si një rrjedhë e thyer e shkëmbinjve vullkanikë hialoklastikë, të formuar në shpërthime me energji të lartë. “Frakturat unike 90 gradë kanë të ngjarë të lidhen me stresin e ngrohjes dhe ftohjes nga shpërthimet e shumta në këtë pjesë të oqeanit,” shpjegoi ekipi hulumtues.